| Alex277828r a întrebat:

Salutare

Am o problema foarte mare

Fac 19 ani într-o lună iubita mea are 16 ani

Tot timpul aud chestii de genul că ea e mica, că am vrajit-o eu. farmece, chestii..etc.

Multi mi-au spus că pot face închisoare pentru asta, că nu e okk sa avem o așa relație.

Mă știu cu ea de când aveam eu 16 ani, nu eram într-o relație pe atunci dar stând într-un cartier mic și cu putini copii..eram toți prieteni oarecum

Nu vreau sa înțelegeți altceva. avem 1 an de relație..nu s-au ajuns la relații intime și nici nu se va ajunge în acești ani, chiar daca ea face 18 ani ..nu vreau sa forțez nimic..las totul de la sine dar în același timp nu-mi bat joc de această relație, nu iau nimic în râs

Chestia e că mulți,, aruncă cu pietre " în noi deoarece spun ei..nu este normal așa

Pot sa am probleme cu legea?
•Nu s-a ajuns la relații intime
•Parintii sunt de acord,m-au învitat acasă la ei acasă
•Parintii ei au spus doar un lucru:,,daca fica noastră e fericita,altceva nu contează"

Spuneți mi daca e totul okk,daca pot sa am probleme cu legea

Dacă ați mai văzut undeva astfel de relații, daca e normal.

Și dacă se poate să-mi oferiți niste sfaturi, ce ar trebui să fac pe viitor..etc

5 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Daca are peste 16 ani poate consimti la contacte sexuale.

| MercyAngel a răspuns:

Eu zic că este Ok, atâta vreme cât vă simțiți bine împreună și vă respectați. Înainte fetele se căsătoreau la 16 ani și nu se mai scandaliza nimeni.
Ar fi frumos dacă relația voastră ar culmina cu căsătorie peste vreo câțiva ani.
Aveți grijă de voi și iubiți-vă mult!

| mihai69 a răspuns:

E totul ok.
Gura lumii slobodă, doar pământul o astupă.

| Kiran a răspuns:

Legea nu interzice relatiile propriu zise, ci relatiile intime cu un minor, iar atat timp cat parintii care s-ar presupune ca sunt protectorul copilului pana la majorat nu au plangere asupra relatiei voastre, nimic impotriva legii nu se poate face dupa cum ai explicat.

Da, lumea se va gandi ca tu fiind major o sa "prostesti" o minora sa te iubeasca, nu prea ai ce sa faci in cazul asta, poate sa va ascundeti putin momentele de ochii lumii.
Nu e nimic de facut in cazul tau, bucura-te alaturi de ea, fi acolo cand ea are nevoie de tine, continua sa nu o ranesti si o sa fiti Doamne ajuta si casatoriti cand va veni vremea,

| StoicAnalysis a răspuns:

Are 16 ani. Din punct de vedere legal poate sa faca sex cu acordul ei, cu parteneri care sunt mai mari cu maxim 4 ani ( stiam de 5 ani, dar am zis sa micsorez putin din motive de siguranta ). Adica si daca ai avea 20 de ani, si daca ea isi da acordul, tot ai putea fi impreuna cu ea in toate punctele de vedere.

Daca si parintii ei sunt de acord, atunci ar trebui sa te doara la basca de gura lumii.