Minciuna e buna pana afli adevarul ala dureros.
asa ca decat apoi sa afli ca ai trait in minciuna mai bine adeavrul de la inceput.
Eu prefer calea de mijloc. Oameni sinceri nu mai exista de mult, asa ca prefer mincinostii mediocrii
Trebuie sa acceptam cu totii ca exista situatii in care o minciuna e salvatoare, dar e o minciuna de " convenienta ". Normal, ca trebuie sa spunem numai adevarul, chiar daca uneori "ne doare", dar in situatii limita putem apela la minciunele. Nu poti sa-i spui unui muribund, ca va muri, ca arata foarte rau.etc, dar nici nu poti sa spui ca esti virgina cand tu esti.
Nu imi doresc sa traiesc in minciuna si in felul asta sa am o viata frumoasa, dar unde nu exista niciun adevar.
Prefer adevarul oricum ar fi! Chiar daca ii pot face fata sau nu, macar stiu exact pe ce drum trebuie sa o apuc.
Depinde de situatia. De obicem alegem minciuna frumoasa, desii stim ca ne mintim pe noi insisi. Cel mai bine este sa aflii adevarul chiar daca uneori doare.
Cred ca ar fi bine sa le combini... spui esentialul din adevar iar apoi incepi sa minti frumos:p
Daca ar fi sa raspund cu mintea as spune ca adevarul dureros iar daca as raspunde cu inima as zice ca totusi minciuna frumoasa...(probabil pentru ca ramane acel 1% ca poate totusi aia e varianta cea adevarata)
Adevarul doare e adevarat, dar minciuna doare si mai tare oricum de frumoasa ar fi. Deci, aleg adevarul dureros!
Eu una desi mi-e foarte frica de aceate adevaruri dureroase as prefera de 10 ori un adevar dureros decat o minciuna frumoasa, care si aia va iesi candva la iveala.si decat sa aflu fara sa vreau sau de la altcineva, mai bine imi spune persoana respectiva.
Poate ca dorim sa auzim ceva anume, ceva ce ne face fericiti, dar daca ar fi ca de ex cel mai bun prieten te'ar minti si nu ai afla pentru un timp te'ai supara si nu ai stii daca ai mai putea avea incredere in el.In acest caz as prefera adevarul, spus chiar de persoana care a mintit.As ierta mai usor. Oricum e adevarat ca de multeee ori adevarul doare.
Mereu adevarul dureros. Decat mintita mai bine sa stiu cu adevarat cum este persoana de langa mine. Daca ma minte frumos nu castig nimic, asa ca mai bine infrunt realitatea.
omul se impiedica cel mai adesea in adevar dar totdeauna se scoala si isi continua drumul, eu cred ca e mai bine adevarul dureros caci durerea e trecatoare pe cind minciuna nu se uita niciodata, pe cit este de frumoasa cind este descoperita devine mult mai amara decit adevaraul dureros
Eu prefer adevarul dureros dar foarte multa lume prefera minciuna frumoasa chiar daca nu isi da seama... cel mai bun exemplu: credinta intr-o divinitate (dzeu alah budha) e mult mai frumos sa treci prin viata stiind ca cineva te ajuta si are grija de tine de cat sa fii singur si sa nu ai pe nimeni care sa te ajute...
As fi dorit sa te notez ca raspuns cistigator, dar fiind ca esti anonim... nu pot.