Normal ca am invidiat...
Desi nu ar trebui sa invidiem pe nimeni pentru ca fiecare este facut dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, iar daca ii invidiem pe ei, inseamna ca il invidiem pe El.
Invidia face parte din natura umana.Important este sa nu fie maladiva si s-o convertesti in ceva benefic, intr-o ambitie constructiva, de exemplu.Pe masura ce inaintezi in varsta, daca esti un om educat, esti tot mai putin invidios, probabil te resemnezi. Mira
Cand eram mica si din motive medicale nu aveam prea mare libertate... imi invidiam colegele ce mergeau in tabere. Acum nu mai invidiez pe nimeni - sunt ceea ce sunt si dorintele mele nu sunt urmare a invidiei. Admir in schimb multa lume si sunt fericita pentru toti prietenii mei care reusesc, dupa lunga truda, sa realizeze ceva ce si-au dorit mereu. Poate de asta ii simt aproape si fericiti pentru mine cand eu, la randul meu reusesc in ceva...
Nu! Sunt perfecta!
Oricum, daca spun adevarul si anume, ca sincer NU, deoarece, nu am nevoie, sunt multumita de ce sunt, de ce am si stiu ca pot avea tot ce imi doresc, nu ma crede nimeni..., si iar imi toarna stupid...
NU ma afecteaza calificativele, dar cand vad atata rautate si autosuficienta la unii, care, culmea, pe mine ma acuza de ea..., nu stiu cum sa mai raspund...
Nu am nevoie sa invidiez! Admir cand vad ca cineva a devenit ceva prin el insusi, prin munca sa, nu ca a fost ridicat de altii, nu-i invidiez pe bogati, am ce imi trebuie, in plus nu stii cum s-au imbogatit unii, sau, tocmai, pentru ca stii! Nu am motive sa fiu invidiosa!
Mi se pare o boala a sufletului!
Sunt multumita de cum arat, de ce am, de cat am si daca vreau mai mult, actionez in consecinta! Invidiind pe cineva nu obtin ceea ce vreau! Asa ca, imi vad de mine insami si fac tot ce pot pentru a ma simti bine cu ce am, cu ce sunt!
Da am invidiat.si stii dc?! fiindca atunci cand a facut un lucru, nu la facut corect si cinstit, si culmea?:O:O avantajele ce nu i se cuveneau au inceput sa cada neincetat
d`asta l`am invidiat. dar asa daca chiar merita ce are, niciodata
|
Da, tot timpul invidiez pe cineva. Face parte din motorul autoperfectionarii mele. Dar nu ii invidiez facindu-le rau ci incercind sa invat si eu ce stiu ei, sa ma autodepasesc, sa-mi demonstrez mie ca si eu pot.
Da, am invidiat. Pentru ca am carente, ca majoritatea oamenilor si pentru ca am vazut ca altii sunt mai buni ca mine si poate, mi-am dorit, pentru o clipa, sa fiu ca ei. Nu este indicata totusi invidia, dar am fost sincera.
Firesc, pe cei cu bani si nerecunoscatori Sortii, in sensul de a face Bine in jur, unde atata lipsa si mizerie, si foame si disperare! Credeti ca un magnat ar putea crede ca exista sufletisti ca noi, care, ca futrnicile, tastam aici de zor, doar pentru a ne ajuta unii pe altii?! Nu! Ar rade si ar zice ca suntem fraieri! Din pacate! Dar, cand patesc ceva, intreaba de ce au patit... Amintiti-va de miliardarul Steve Fosset, mare recordmen la nu`s cate chestii, si, odat aplecat si el singurel cu avionul, si a cazut! - l-au gasit dupa 6 luni! Alt neamt avea 8 miliarde avere, si a pierdut unul!, in criza! n-a suportat si s-a sinucis! Dece nu a donat aici, la furnicutze, "ceva"?! Si exemplele ar putea continua! Cand, iarna, dimineata, sunt gasiti morti de frig pe strada homelessii, nu vi se strange sufletul? Mie, da...
Mereu am invidiat oamenii care pot sa treaca usor peste anumite chestii.Eu eram mereu fetita sensibila ce punea suflet in absolut orice nimic.Si ma afecta orice nimic.Si acum ma afecteaza...doar ca am invatat sa maschez chestia asta.
Invidiez oamenii nesimtiti...pentru ca nu pot sa fiu ca si ei.Nu ma lasa constiinta. Dar cand ii vad cat de detasati si insensibili sunt...de multe ori mi-as dori sa fiu ca ei.Stiu ca suna ciudat... dar asa e
Da, din pacate ![]()
Si in prezent invidiez o fata de la mine din clsa. A fost intotdeauna mai desteapta, plinuta si dezvoltata ...baietii din clsa o plac. Dar totusi are si multe defecte![]()
De exemplu : Are niste zile cand se descurca foarte prost la scoala. Vine cu matreata in cap ...sau ...Nu stiu
Un alt motiva pentru care o invidiez este ca are bani. Are multi bani. Tatal ei este Avocat iar mama sa Broker. Eu sunt saraca deoarece tatal meu este pers cu handicap (merge intr-un scaun cu rotile)iar mama mea, m-a parasit la varsta de 6 ani. In prezent, tatl meu este pensionar si are o asociatie numita dupa numele meu ''DOROTEEA''. Scopul acestei asociatii este sa construiasca un centru de reabilitare pentru persoanele cu dizabilitati ca el.
Revenind...
Invidia mea s-a canalizat pe ''Andra'', sefa clasei cea imbracata in NIKE din cap pana in picioare. Are 6 perechii de adidasi Nike. Stiu ca si eu voi avea dar nu acum.Asociatia nu a luat inca in amploare iar familia mea s-a afundat in niste datorii...Incderc din rasputeri s-a nu o invidiez... dar nu pot. Ea se poarta frumos cu copii cateodata, dar cateodata nu. Face minjto de mine pe seama ca ea crede ca eu nu am sani de sutien! Ceea ce ma enerveaza la culme! Mi'a vazut ea sanii? Isi da cu presupusul...
Ma rog...Imi pare foarte rau ca iti spun asta dar... a trebuit sa ma descarc.
Da, eu am invidiat...si nu mi-e rusine sa recunosc
...eu cred ca uneori invidia "sanatoasa" ne poate face sa crestem, sa luptam sa ajungem sa fim ceea ce vedem la ceilalti. Daca invidia se transforma intr-o ura atunci deja e periculos, atat pentru mine cat si pentru persoana invidiata. Eu am invidiat multe prietene de ale mele, pe sora mea, dar o fac cu drag si poate de multe ori cu mandrie. Ma gandesc ca ce au ele si eu nu, dar in acelasi timp ma gandesc ca trebuie sa fiu mandra ca am prietene sau sora care are "acel ceva" ce se invideaza, atat de mine cat si de cei din jur.
Trebuie sa stapanim invidia, si sa o luam ca si ceva bun, niciodata ca ceva rau.
Nu am invidiat. poate am regretat ca nu am fost destul de isteata sau perseverenta sau daruita cu talente ca sa pot straluci, dar nu am avut invidie. sunt cateodata rautacioasa cu cei care nu vor sa ridice deasupra micimii ca sa straluceasca, preferand sa arunce cu noroi asupra celor care stralucesc prin munca si efort. nu invidiez, dar spun ca Dumnezeu a avut mare dar pentru acela care este mai bun decat media.
Am invidiat multe persoane si cred ca orice om invidiaza la un moment dat...Problema se iveste atunci cand aceasta se transforma in ura.Au fost cazuri cand m-am lasat cuprinsa de gelozie si am rupt legatura cu acele persoane... din invidie(sau poate ca n'am dorit ca ele sa mai rada de mine, desi nu o faceau la modul rau, ci la modul bun)
anonim_4396 întreabă: