eileen
| eileen a întrebat:

Am citit undeva ca experienta este ceea ce obtii cand nu ai obtinut ce ai vrut.
Vi s-a intamplat?

Răspuns Câştigător
gbrltdr
| gbrltdr a răspuns:

Ceea ce ai scris este definitia experientei ce apartine lui Dan Stanford.
In orice domeniu, experienta este unul din ingredientele succesului. Ea se traduce in timpi mai mici de executie, cu sfaturi mai bune, in greseli mai putine...prin experienta invatam! ajutandu-ne de asemenea sa ne construim si caracterul.
Mi-am dorit mereu sa pot sa-mi fac singura haine asa cum imi plac, cum imi vin bine... Tata a fost croitor de lux si mi-a spus ca haina da "lustru" omului...era un oltean tare incapatanat si putin vorbaret... L-am rugat sa ma invete sa croiesc si sa cos pentru mine...neavand timp sa-mi faca si mie cate ceva... dupa vreo luna de rugaminti imi facea cate o pereche de pantaloni... dar ce pantaloni...ma invidia tot cartierul...Asa ca am inceput mai intai sa desfac rochii mai vechi pe care nu le mai imbracam...am facut tipare cum m-a dus capul...si incet incet... mi-am facut prima rochita... apoi bluze...nu aratau perfect la cusaturi...foloseam masina de cusut a a tatei cand era el plecat...si mereu stia cand o folosesc...Intr-o zi m-a intrebat de unde mi-am cumparat o rochita...si acum mi-ar fi placut s-o port, chiar daca asta se-ntampla acum 35 de ani... avea un imprimeu superb si era tare simpla, dar venea perfect pe mine...si-mi dadusem osteneala s-o cos cat mai bine...si n-a ramas neobservata...chiar daca tata era critic, m-a felicitat si mi-a spus ca doar asa am invatat...prin propria experienta... din greseli am invatat sa fac lucrurile mai bine, si sa obtin ceea ce mi-am dorit!

20 răspunsuri:
| andi a răspuns:

Da! de multe ori...tot ce castigam era... experientza!winking

| claw_4117 a răspuns:

Mereu, inveti sa castigi din ceea ce pierzi.

| Wtf9000 a răspuns:

De obicei castigi mai multa experienta cand pierzi, decat cand obtii ceva.

Anna
| Anna a răspuns:

Da. mi s-a intalmpat de foarte multe ori. Un exemplu: de fiecare data cand mergeam la un interviu si nu obtineam postul dorit, invatam din greseli, si pe viitor nu le mai repetam.Nu am obtinut intotdeauna ce am vrut, dar incercand-tot timpul am obtinut experienta si mai multa incredere in mine.

| emily a răspuns:

Daaa i se intampla foarte des prietenului meu care joaca la pari loto si castiga mai tot timpul experienta, si spre disperarea mea continua, si continua...

| Delia 75 a răspuns:

Da de foarte multe ori ....si parerea mea este ca mai bine cistigi experienta decit avantaje banesti. Bani se cheltuie ...cu experienta ramai.

| anonim a răspuns:

Noua, poate, intr-un anume fel.insa tie ti s-a intamplat?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Experienta capeti indiferent daca obtii sau nu ceeace ti-ai dorit.

| cristi a răspuns:

Doar odata? Cred ca orice lucru dorit si neamplinit te lasa cu un gust amar mai mult sau mai putin in functie de cat de mult ti l-ai dorit, cat ti-a lipsit sa il ai si cat de mult ai crezut ca o sa il ai. dar din fiecare experienta ne alegem cu ceva invatat ceva ce nu o sa mai repetam sau ceva ce o sa facem data viitoare.

pupimik
| pupimik a răspuns:

Eu consider experienta ca fiind ceva ce nu inveti din spusele altora

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu intotdeauna ceea ce vrem este si ceea ce ne trebuie sau este bun pentru noi. De aceea orice obtii este o experienta mai mult sau mai putin dorita sau placuta, dar cu siguranta inveti ceva!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.
Este cum nu se poate de adevărat.
Da, și nu o dată.
Pa, pa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Experienta nu este altceva decat experimentarea lucrurilor acestei lumi, pe care n-ai fi dorit sa le experimentezi. asta a zis-o Goethe.
Adevarata experienta este aceea cand experimentezi in ce mod un om experimentat, experimentand, a experimentat experienta. happy

luciana
| luciana a răspuns:

Sigur ca se intampla asta, in final... dar ramanem cu acel gust amar, ca nu am reusit sa obtinem, ceea ce am cautat cu ardoare... Aceasta experienta - deloc placuta, ne caleste si prin ea, devenim mai puternici, mai hotarati in a reusi urmatoarea data... Doar atat, cu bine Lucien

| adrianadriana a răspuns:

Din toate lucrurile, faptele noastre invatam cate ceva indiferent daca ne place rezultatul sau nu. daca ai luptat pentru ceva si nu ai obtinut acel lucru, da, se poate numi EXPERIENTA, experienta care pe viitor te va ajuta sa anlizezi situatiile de viata in care vei fi pus si vei stii cum sa reactionezi, sa ti dai seama unde ai gresit daca ai gresit sau ce nu a mers bine.pentru rezolvarea unei probleme e bine sa ai o experienta. experientele pot fi pozitivz sau, in cel mai rau caz, negative.important este sa inveti din ele si sa le impartasesti si altora. poti invata din experientele altor oameni daca ii asculti, le urmezi sfaturile bune.
experienta o obtii indiferent ca ai obtinut sau nu ai obinut ceea ce ai vrut. experienta inseamna sumedenia de lucruri care ti se intampla zi dz zi, pentru ca fiecare ne marcheaza in vreau fel si in fiecare zi afli ceva nou, care cu siguranta te va ajuta.
daca lucrurile nu au iesit din prima asa cum ai vrut, nu te ingrijora pentru ca cu siguranta lucrurile vor fi mai bune si mai frumoase.

| Dl.Inginer a răspuns:

Buna Eileen,

Imi cer mii se scuze, azi noapte am pus prea multe intrebari si acum nu mai am posibilitatea sa postez nici una.Ma bag si eu la tine aici la intrebare si pun si eu o intrebare. sper sa nu fie probelma. dar am nevoie de ajutor. Te pupic.

Deci, intrebarea mea este:

Spuneti-mi si mie va rog, ce after shave folositi? Am si eu nevoie de unul care sa nu ma irite... ce imi recomandati?

| Ella_6365 a răspuns:

Da, dar de multe ori experienta e mai buna, te poate feri de ceva mai rau in viitor.

| SimpleSergio a răspuns:

In opinia mea...este mai important sa esuezi.sa incerci din nou...si sa esuezi din nou happy la fiecare incercare capeti mai multa experientawinking...luam un exemplu.de cel mai multe ori incercam sa cucerim o fata happy incercam odata...ne refuza. daca suntem perseverenti.mai incercam happy dar nu suntem suficient de buni asa ca esuam din nou laughing tot asa pana nu mai reprezinta interes aceea fata.si cedam happy experienta s-a adunatwinking. iar urmatoare fata va fi cu mult mai usor de cucerit happy datorita experientei dobanditewinking...succes si spor la experiente noi!

| SimpleSergio a răspuns:

Da happy daca esueziwinking. dar daca reusesti.nu dobandesti neaparat experienta happy depinde .de situatiewinking... daca faci alpinism...cand ajungi in varf ai castigat experienta oricum...pe cand (iau din nou exemplul cu fata ) cucerind o fata.care se lasa usor.nu ai castigat experientawinking bafta!

| tinichea a răspuns:

Un sut in fund este un pas inainte