| LittleLady a întrebat:

Am nevoie de o minte luminata care sa ma lumineze si pe mine. Daca solul e poluat cu tot felul de substante atunci el poate fi si fortificat? Sau care ar fi actiunea pozitiva a omului asupra solului(caci trebuie sa existe si ceva bun)?

4 răspunsuri:
| OoBunnyoO a răspuns:

Da, pentru fortificarea solului cea mai buna solutie ar fi ingrasamantul natural, plantatiile unor anumite cereale sau vegetale, care au nutrienti bogati pentru sol, insa nu sunt foarte utile pentru oameni, cum ar fi lucerna. Problema este ca ingrasamintele naturale cer mult timp si nu prea asigura nevoile populatiei care
sunt tot in crestere, de aceea se recurge la ingrasamintele artificiale care afecteaza solul, apa si aerul, mai tarziu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna tongue Poi da-mi voie sa iti explic mai pe inteles thinking:

in gameing: nu putem sa ii crestem viata, dar putem sa nu il mai atacam

Adica practic te opresti din "atac" (poluare) si atunci, deci... Nu il poluezi, dar chiar daca nu il poti ajuta, decat plantand copaci, poti sa tii un echilibru: Oamenii sa nu il mai polueze, iar asa va ramane normal, pana isi va reveni singur, plantand macar un om pe an cate un copacel macar tongue happy Intelegi? big grin Daca nu, sa imi spui, am sa incerc sa iti explic mai clar happy

| LittleLady explică (pentru anonim_4396):

Pai am cam inteles.Dar oare plantarea copacilor(referindu-ma strict in raport cu solul) ajuta si ca alunecarile de teren sa se reduca?

| anonim_4396 a răspuns (pentru LittleLady):

Foarte mult tongue Poate nu ma crezi, dar tocmai astazi am fost cu clasa mea in nu stiu ce fel de autobuz si am vazut mai multe filulete si a fost un om care ne-a prezentat toate acestea si ne-a vorbit si despre ce ai intrebat tu, si a zis ca ajuta foarte mult plantarea copacilor si la reducerea alunecarilor de teren. Daca vine de exemplu o furtuna de zapada, si nu sunt destui copaci care sa o opreasca incetinind-o, se rastoarna toata avalansa peste noi tongue La fel e si cu un tsunami venit poate chiar din Japonia. Daca nu sunt destui copaci (in general, pentru ca pot sa fie si 500000000 de case, s-ar putea sa il opreasca) care sa opreasca tsunami-ul... Ne-am dus pe apa sambetei laughing) Si daca nu plantam destui copaci care sa ne ofere oxigen, in aproximativ 20 de ani noi vom fura tot oxigenul si il vom transforma in dioxid de carbon respirand, iar in 20 de ani dioxidul acela de carbon va fi asa de toxic incat nu vom mai putea respira tongue Intelegi tu? big grin Deci chiar ajuta mult! happy