Noi scriem chestia cu ''in plus'' direct la argumente si scriem si actul sau scena daca il gasim, iar autorul si opera le scriem la inceput. Adica: Opera X scrisa de Y apartine genului dramatic care cuprinde operele literare [...] scenice.De asemenea, introducerea cred ca este mult prea lunga, eu nu folosesc decat primul enunt.
Da dar în barem scrie :
În introducere trebuie precizate 4 trăsături ale genului.
Nu am pomenit niciodata asa ceva dar daca tu vrei sa le scrii scrie-le dar rezuma-le nu scrie trasatura intreaga.Mi se pare ca ai scris cam prea mult... Eu stiam ca trebuie prectizate 4 trasaturi si 2 explicate, dar nu neaparat in introducere.
Deci(eu îți zic acum Cum m-a învățat profa mea la școală ).Pui o definiție simpla :Genul dramatic cuprinde toate operele literare scrise pentru a fi reprezentate pe scena, având o acțiune plasata în timp și spațiu.
După spui propoziția magica (Fragenul citat din opera X scrisa de Y apartine genului dramatic deoarece prezintă toate particularitățile acestuia *și aici enumeri cele 4 trăsături cerute *)
Este bine și Cum ai fost tu învățată, doar ca varianta mea e mai ușoară de memorat.
Mult noroc!
Deci la examen (dacă dă dramatic) nu o să mă depuncteze, nu?
Eu zic ca e bun. De obicei cam asa fac la compuneri si iau punctaj aproape maxim.