| Alexa1234a a întrebat:

Am o întrebare.

Este bună acestă introducere într-o compunere argumentativă.
(Pt. Clasa a 8 a, genul dramatic).

Genul dramatic cuprinde acele opere literare destinate reprezentării scenice.De aceea, opera dramatică impune anumite limite privind amploarea în timp și spatiu a actiunii reprezentate.Ideile și sentimentele autorului sunt transmise indirect, prin intermediul actiunii și al personajelor, intervenția directă a dramaturgului reducându-se la indicațiile scenice.
În plus, textul dramatic este organizat in acte, scene mi tablouri.
Opera literară X, scrisă de Y, întrunește trăsăturile acestui gen literar.
În primul rând,...

În al doilea rând,...

În concluzie...

E bun începutul sau e prea detaliat?

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Noi scriem chestia cu ''in plus'' direct la argumente si scriem si actul sau scena daca il gasim, iar autorul si opera le scriem la inceput. Adica: Opera X scrisa de Y apartine genului dramatic care cuprinde operele literare [...] scenice.De asemenea, introducerea cred ca este mult prea lunga, eu nu folosesc decat primul enunt.

| Alexa1234a explică (pentru anonim_4396):

Da dar în barem scrie :
În introducere trebuie precizate 4 trăsături ale genului.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Alexa1234a):

Nu am pomenit niciodata asa ceva dar daca tu vrei sa le scrii scrie-le dar rezuma-le nu scrie trasatura intreaga.Mi se pare ca ai scris cam prea mult... Eu stiam ca trebuie prectizate 4 trasaturi si 2 explicate, dar nu neaparat in introducere.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deci(eu îți zic acum Cum m-a învățat profa mea la școală ).Pui o definiție simpla :Genul dramatic cuprinde toate operele literare scrise pentru a fi reprezentate pe scena, având o acțiune plasata în timp și spațiu.
După spui propoziția magica (Fragenul citat din opera X scrisa de Y apartine genului dramatic deoarece prezintă toate particularitățile acestuia *și aici enumeri cele 4 trăsături cerute *)
Este bine și Cum ai fost tu învățată, doar ca varianta mea e mai ușoară de memorat.
Mult noroc!

| bogdan88 a răspuns:

E putin prea detaliat. Dar e foarte bun!

| Alexa1234a explică (pentru bogdan88):

Deci la examen (dacă dă dramatic) nu o să mă depuncteze, nu?

| Flörin_Andrei_1996 a răspuns:

Eu zic ca e bun. De obicei cam asa fac la compuneri si iau punctaj aproape maxim.