Cifra se referă la numărul de atomi. De exemplu, h2o înseamnă că apa e alcătuită din 2 atomi de hidrogen și unul de oxigen, co2 înseamnă un atom de carbon și 2 de oxigen, formula dioxidului de carbon.
Asta am inteles, insa nu inteleg cand sunt singure, de ce apare cifra 2? Adica H2, O2, Cl2. Are legatura cu numarul de molecule sau ceva?
Pentru ca atomii de nemetale nu pot sta singuri, au ultimul strat incomplet si au nevoie de electroni. De-asta se aduna cate 2-3 si formeaza molecule. Trebuie sa faci schema cu numarul de electroni sa vezi. Sunt convinsa ca gasesti in manual
pentru magneziu nu e valabil.
Nu este vreo tema, draga CristiDinBucuresti. Si daca gaseam raspunsul pe google, nu mai intrebam aici. Incerc sa invat chimie pentru a ma ajuta la facultate, avand in vedere ca nu am facut in liceu. Mai ai vreo nelamurire care nu are legatura cu intrebarea mea, sau putem trece peste si sa ne vedem fiecare de ale noastre?
Pt ca, de exemplu oxigenul nu poate forma singur molecula de oxigen și de asta se pune doi, fiind doi atomi de oxigen