| Here4u a întrebat:

Va intreb ceva: cum se analizeaza subiectul multiplu?
Invatatoarea nostra nu ne explica corect!
De exemplu: eu ana si andrei am mers la mare.
Subiect-eu ana si andrei iar predicat mers
Cum se analizeaza subietul pentru ca nu am inteles din clasa!
Funda!

Răspuns Câştigător
| KaRy a răspuns:

Se analizeaza asa: eu, Ana si Andrei-subiect multiplu exprimat printr-un pronume personal persoana I, numarul sigular, forma accentuata (eu) si substantive proprii (Ana si Andrei) kiss

5 răspunsuri:
| RarD a răspuns:

Noi de obicei il analizam in felul asta:

eu, ana si andrei = pronume personal, pers. I etc. + substantiv propriu, etc. + substantiv propriu, etc.

Deci analizam fiecare cuvant, iar intre el puneam +. Sper ca te-am ajutat!

| whiskerss3 a răspuns:

Eu, Ana si Andrei am mers la mare da?
Deci ai asa :
eu, ana si andrei subiect multiplu format din subiectul "eu" exprimat prin pronume personal, persoana 1, numarul singular + subiectul "ana" exprimat prin substantiv propriu, gen feminin, numar singular si subiectul "andrei" exprimat prin substantiv propriu, gen masculin, numar singular. Eu zic ca petru clasele 1-4 atat ar fi bine thinking big grin. Bafta :*

| KaRy a răspuns (pentru whiskerss3):

Pai nu e bine pentru ca substantivele proprii nu au gen si numar.

| whiskerss3 a răspuns (pentru KaRy):

Ba eu si gen si numar, si au chiar si caz, dar nu ma bag acum la caz pentru ciclul primar. Ala la gimnaziu :*. Eu nu mai stiu daca in 1-4 ne-a predat si genul si numarul la substantivele proprii, deci l-am scris acolo sa fie totusi.

| Jessie2000_2640 a răspuns:

Pai daca ii propozitia ''Eu, Ana si Andrei mergem la mare'' se subliniaza subiectul cu o singura linie, de asupra se scrie S.Multiplu si apoi sub cuvant se scrie prin ce este exprimat.Eu,Ana si Andrei este exprimat prin substantiv. Funda?big grin