| cezarcezarvr a întrebat:

Buna ziua TPU, recent mi s-a eliberat un pre aviz de exmatriculare din cauza absentelor. Intrebarea este: Daca eu aduc scutire pentru toate absentele, se mai intampla ceva?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu rezolvi nimic daca n-ai dus motivarea absentelor in maximum 7 zile de la reluarea cursurilor, avand in vedere prevederile art.94, alin.(7) si (8) din Regulamentul-cadru, de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5726/2024, citez:
„ART. 94
  (7) Educatorul/educatoarele/profesorul pentru educaţie timpurie/învăţătorul/institutorul/profesorul pentru învăţământul primar/profesorul diriginte păstrează la sediul unităţii de învăţământ, pe tot parcursul anului şcolar, actele pe baza cărora se face motivarea absenţelor, prezentate în termen de 7 zile calendaristice de la reluarea activităţii elevului.
  (8) Nerespectarea termenului prevăzut la alin. (7) atrage declararea absenţelor ca nemotivate."

| cezarcezarvr explică (pentru Ioandelasal):

Am absențe si pe saptamana asta ca am fost racit, in total am 33 si la 40 e limita, daca aduc eu zic ca e ok

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns (pentru cezarcezarvr):

Da, daca duci adeverinta in primele 7 zile de la reintoarcerea la scoala.

| sierra1 a răspuns:

Cam târzior Cezărică! absențele ale sunt gata NEMOTIVATE