| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 a întrebat:

Cam ce ar trebui sa apara intr-o caracterizare pentru a lua nota 10? Adica sa spui ce fel de personaj e..sa respecti randurile si sa fii atent la concordanta timpurilor? pentru ca am mai facut asta o data si mi-a dat 8 dar acum vreau neaparat 10. Funda

Răspuns Câştigător
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Ca la orice caracterizare, trebuie să respecți:
INTRODUCEREA (informații sumare despre autor, opera din care presonajul face parte și aspectul care trebuie abordat)

CUPRINSUL:
Caracterizare directă (făcută de narator, de alte personaje sau autocaracterizarea)
Caracterizarea indirectă (acțiunile la care participă, ce spune, modul în care se exprimă, mediul în care trăiește, întâmplări deosebite din viața personajului etc)

ÎNCHEIEREA: impresia generală pe care o transmite personajul.

Probabil, în viața ta, ai întâlnit doar profesori indulgenți/toleranți, dacă ai ajuns la concluzia că nota 10 se obține cu ușurință. Eu nu aș oferi nota 10, unui elev, nici măcar din dorința, de a-l încuraja. :)
Userul @corolav nu a făcut referire la lipsa diacriticelor din postarea ta, ci la exprimarea ta, puțin confuză, cât și la neglijența ta de a respecta o regulă de bază, importantă: orice propoziție/frază se începe cu majusculă, după ce ai pus punctul. Corect? Nerespectarea acestei reguli, poate fi depunctată serios.
http://dexonline.ro/articol/3._Scrierea_cu_liter%C4%83_mic%C4%83_sau_mare
Totuși, spune-mi și mie, de unde ți-a venit inspirația asta cu nickname-ul, cu castraveciorul?

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 explică (pentru floresdemayo):

Serios? dar stii ca nota 10, ca orice alta nota, exista, asa ca poate fi data unui elev. pana si profesorii fac greseli. mersi pentru informatii tough

| floresdemayo a răspuns (pentru NarutoGokuIchigoHarryPotter567443):

Și tot nu ai vrut să pui în aplicare ceea ce te-am sfătuit. Unde-s majusculele, micuțule?
Da, și profesorii fac uneori greșeli. Greșeala de a repeta...

4 răspunsuri:
| corolav a răspuns:

Măi, murăturel! De unde atîta pretenție de 10?
Noi cu sfaturile și cu indicațiile și tu cu nota 10? Nu crezi că nu e corect, că e hoție?
După cum scrii, acel 8 mi se pare o notă mult prea mare.
Ce înseamnă, după părerea ta, „ să respecți rîndurile"?
Vai de capul vostru, școlari „de mileniul III din România"!

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 explică (pentru corolav):

Ca sa iei un 10 la romana in Romania eu zic ca nu iti trebuie mult de lucru. si nu inteleg ce zici cu scrisul. pierd timp degeaba daca ma uit la fiecare caciulita sa o fac ca "țșăî". si scuza-ma ca am pus o intrebare legata de ceva care conteaza. data viitoare o sa intreb de manele poate o sa imi raspunda toti frumos