| CrucifiedCountess a întrebat:

Care a fost primul domnitor care a folosit tehnica trasului in teapa?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Cu exactitate nu se stie, inca in epoca antica s-a aplicat aceasta pedeapsa, in multe zone.
La noi in tara, primul domnitor care a aplicat aceasta pedeapsa a fost Stefan cel Mare.

13 răspunsuri:
| psiholoaga a răspuns:

Nu se stie sigur originea acestei pedepse. Vlad Tepes este renumit pentru aplicarea ei, insa originile se pierd in vreme, undeva, la inceputul evului mediu. Atunci, victimelor li se legau mainile, se infigea o teapa in rect (sau pe langa, unde nimereau) si erau ridicati si lasati acolo, sa moara in chinuri. Se spune ca Vlad Tepes a tras atatia oameni in teapa, ca aparusera "paduri de tepe". A inceput cu ucigasii tatalui sau, trecand prin turci, pagani, dar si crestini romani prinsi cu furatul sau alte nelegiuiri.

| RamonaMn a răspuns:

Eu stiam de Vlad Tepes ca e renumit prin trasul in teapa sad

| remus a răspuns:

Burebista care in realitate se numea bella pista rolling on the floor

| ICanLoveYou a răspuns:

Din cate stiu eu a fost VLAD TEPES

| georgianacas a răspuns:

Pai, deoarece Tepes a luat aceasta de la Stefan cel Mare cu trasul in teapa, deci ti-ai dat seama cine e nu.Stefan cel Mare a fost primul care a tras in teapa, dupa carer Tepes s-a luat dupa el...(STII povestea mai departe)sunt cls a5a. Sa sti chiar daca sunt mica nu sunt "PROSTUTA; pentru ca imi place f mult ISTORIA CU ROMANA. lOGIC CA STIU. DACA VREI IA-TI "TAIPANUL" E O CARTE F INTERESANTA DE JAMES CLEVELL
:d pup

| anida a răspuns:

Stefan cel Mare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

VLAD TEPES

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Erzsebet Bathory

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stefan cel mare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vlad Tepes

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stefan cel mare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Propozitii cu cuvintul domnitor

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Primul documentat este Darius I. Herodot relateaza faptul ca Darius a tras in teapa 3000 de babilonieni cand a cucerit Babilonul