| GulDan a întrebat:

Care e adevarata definite a basmului? asta?
Basmul cult este o specie narativa ampla, cu numeroase personaje purtatoare ale unor valori simbolice, cu actiune implicând supranaturalul si supusa unor actiuni conventionale, care înfatiseaza parcurgerea drumului maturizarii de catre erou.
Sau
Basmul este specia epicii populare si culte, cu larga raspandire, in care se nareaza intamplari fantastice ale unor personaje imaginare (feti-frumosi, zane, animale si pasari nazdravane etc.), aflate in lupta cu forte malefice ale naturii sau ale societdtii, simbolizate prin balauri zmei, vrajitoare etc., pe care le biruiesc in cele din urma

3 răspunsuri:
| PoUfOuLeTe a răspuns:

Basmul poate sa fie atat popular(aceea poveste care se transmite vorbind, nevand autor cunoscut) cat si cult(avand scriitor). Prima defintie este pentru basmul cult iar cea de a doua este pentru basmul in general "specia epicii populare si culte" ( ce ti-am spus eu mai sus cu basumul popular si cult).

| DownTheStairs a răspuns:

Ce zici de :Basmul este o specie a genului epic cult in care intamplari reale, obisnuite se imbina cu intamplari fabuloase, neobisnuite prin intermediul unor perosnaje fantastice reprezentand binele si raul? Funda?

| MsBeatrice a răspuns:

Eu iti spun cum am invatat eu de la diriginta mea.Deci:
Basmul este o naratiune de mare intindere a epicii populare si culte, in proza in care forte ale binelui se infrunta cu forte ale raului pe taramul fabulosului, pe care le biruie.Simplu :* Sper ca te'am ajutat