Întrebare recomandată | maria a întrebat:

Care este termenul corect : confortabil sau comfortabil? Pe http://dexonline.ro/search.php?cuv=confortabil asa am gasit, dar am tot intalnit ambele forme utilizate. Astept pareri avizate, cat mai curand.Multumesc anticipat tuturor, dorindu-va o zi frumoasa.

Răspuns Câştigător
| nutzu' a răspuns:

Varianta corecta este,, confortabil"...am doom-ul(doom 2) in fata si ma uitai.

13 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

In mod sigur, "confortabil".

mira
| mira a răspuns:

Desigur, formele corecte sunt "confort" si "confortabil". Varianta incorecta "comfortabil"este folosita sub influenta altor limbi.

| costyn162 a răspuns:

Varianta corecta:confortabil ...cum iti dai seama: pai vine de la cuvantul "confort"...este schimbarea valorii gramaticale sau conversiune constand i transormarea unui substantiv(confort) in adjectiv(confortabil)... sper sa nu fii gresit

| anonim24 a răspuns:

Cu n e corecta

| unicka a răspuns:

Confortabil

| Deny_8368 a răspuns:

Eu cred ca prima varianta ii corecta

| traumatizaNtu a răspuns:

Din Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie poti afla ca "m" se pune inaintea consoanelor moi "pe", "b", etc si "n" e in rest. Deci "confortabil", desi suna mai bine "comfortabil".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Confortabil e in romana, comfort e in engleza, si multi romani se dau smecheri si folosesc cuvinte in engleza, si acum se dau si mari cu SHI inloc de si, dc pentru de ce, pentru pentru pentru, desi unele sunt corecte, pentru chiar vine pentru, strica limba romana, si adauga din engleza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt de acord ca prima varianta este corecta (confortabil ca si in cazul lui conform), insa stiu ca atunci cand eram in clasele unu-patru, (lucru pe care l-am luat de bun si nu l-am verificat) invatatoarea mi-a zis ca intr-un cuvant -ca regula generala- inaintea literelor "f" si "p" avem litera "m", nu "n"...insa cu timpul am observat ca exista exceptii.

| Băscuţă a răspuns (pentru anonim_4396):

Înaintea literelor p şi b este întotdeauna litera m.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Confortabil si gata, cred ca suna mai bine asa

| dyav0litza a răspuns:

Confortabil

| andr3yuta a răspuns:

Eu stiu ca este confortabil...este adevarat ca auzim ambele variante...