Desigur, formele corecte sunt "confort" si "confortabil". Varianta incorecta "comfortabil"este folosita sub influenta altor limbi.
Varianta corecta:confortabil ...cum iti dai seama: pai vine de la cuvantul "confort"...este schimbarea valorii gramaticale sau conversiune constand i transormarea unui substantiv(confort) in adjectiv(confortabil)... sper sa nu fii gresit
Din Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie poti afla ca "m" se pune inaintea consoanelor moi "pe", "b", etc si "n" e in rest. Deci "confortabil", desi suna mai bine "comfortabil".
Confortabil e in romana, comfort e in engleza, si multi romani se dau smecheri si folosesc cuvinte in engleza, si acum se dau si mari cu SHI inloc de si, dc pentru de ce, pentru pentru pentru, desi unele sunt corecte, pentru chiar vine pentru, strica limba romana, si adauga din engleza
Eu sunt de acord ca prima varianta este corecta (confortabil ca si in cazul lui conform), insa stiu ca atunci cand eram in clasele unu-patru, (lucru pe care l-am luat de bun si nu l-am verificat) invatatoarea mi-a zis ca intr-un cuvant -ca regula generala- inaintea literelor "f" si "p" avem litera "m", nu "n"...insa cu timpul am observat ca exista exceptii.
Înaintea literelor p şi b este întotdeauna litera m.