Adverbul este partea de vorbire neflexibila care determina: un verb, un adjectiv, un adverb, o interjectie sau un substantiv.
Dar poti sa imi faci o propozitie in care determina interjctie si substantiv?
Nu stiu sa fac o propozitie in care detrmina interjectie, dar este corect 100% ce am scris deoarece acum cateva zile am facut adverbul si am copiat cuvant cu cuvant din caiet.
Gresesti foarte mult si eu am facut acum cateva zile si nu mi-a predat asa.Nici pe carte nu era asa.Nu stii pentru ca nu exista.Nu iti mai da cu presupusul.Merg la multe olimpiade si concursuri scolare si stiu.Am pus intrebarea la misto.
Nu mi-am dat cu presupusul. Asa ne-a predat doamna profesoara. Si ori cum la romana am 10.
Daca determina un substantiv are functia sintactica de atribut adverbial.
Daca esti pe clasa a V-a iti dau dreptate deoarece si eu pe a V-a tot asa stiam.
Sunt in clasa a VII-a.Eu nu stiu ce materie ati facut voi. Daca ar fi mi-ai da un raspuns.Asa ca habar nu ai.Nu stii nimic.Mai invata, te rog si dupa baga-te sa raspunzi la intrebare.
Adverbul poate determina un verb, un adverb, un substantiv si un adjectiv. Sper ca te-am ajutat!
Poti sa imi faci o propozitie in care determina substantiv?
Zidul de piatra s-a daramat. "De piatra" este adverb, are functia sintactica de atribut adverbial si determina substantivul "zidul". Si eu stiu ca si eu am fost la o multime de olimpiade si concursuri scolare, nu esti tu singurul.
De piatra aici este substantiv fato ca se poate declina.Asa are functia sintactica de atribut adverbial dar este substantiv. Poate ca mergi la multe concursuri si olimpiade scolare dar ma gandesc ca te ia ca mai inveti nu ca ceilalti din clasa ta, presupun.Deci te rog mai invata.
"Andreipric" nu te speria tu ca ma duce pe mine profesoara fiindca invat mai bine decat ceilalti ci pentru ca am luat locuri fruntase la toate olimpiadele judetene, atat la lb.romana cat si la matematica. Noi asa am invatat, acel exemplu a fost dat de catre doamna profesoara si daca vrei iti mai dau un exemplu: "Tema de astazi este foarte usoara", "de astazi" este adverb si determina substantivul "tema".
PS:Nu ma jigni ca nici eu nu te-am jignit pe tine, iar de invatat ar trebui sa mai inveti si tu ca nu cred ca esti un geniu, la ce limbaj ai.
Da printesik 73 si cu GGeeoorrggee au dreptate de exemplu "Acela de sus e vecinul sau" de sus esre adverb si il determine pe acela....nush ce materie ai facut tu anapricopi76 dar adverbul poate determina un substantiv
Un verb sau un alt adverb FUNDA ![]()
EX; Canta FRUMOS. Frumos determina un verb deci este adverb
Dar nu si adjectiv:Cerul este temporar noros?
anonim_4396 întreabă: