| liceu a întrebat:

Ce trebuie sa faci daca ai tensiunea 155/96
este ceva grav?
ce trebuie sa mananci?
raspuns urgent. funda

Răspuns Câştigător
| lmny a răspuns:

Tensiunea(sau presiunea arteriala) normala e de 120/80 mmHg. Cand aceasta depaseste 130/90mm Hg, apare hipertensiunea arteriala sistemica.
Factorii care influenteaza presiunea arteriala sunt:
1 Debitul cardiac, adica sangele pompat de inima intr-un minut- care creste in timpul efortului fizic, sau cand ai emotii... la inaltime, etc.)
2Volemia, adica volumul de sange din sistemul circulator- care creste o data cu cresterea volumului de lichide extracelulare din sange, precum apa... in cazul celor care folosesc prea multa sare.
3 Elasticitatea arterelor. O data cu inaintarea in varsta arterele isi pierd capacitatea de a amortiza ejectia sacadata a sangelui pentru ca acesta sa curga continuu prin artere.
5 Viteza sangelui prin artere
etc...

Ce trebuie sa mananci? Cred ca mancarea sanatoasa si un stil de viata sanatos in general este benefic pentru orice afectiune a organismului.

Daca este grav... Pai, hipertensiunea afecteaza in timp atat vasele de sange, cat si alte organe, precum inima, rinichii si ochii.
Un raspuns mai concret ar putea primi de la un cadru medical persoana in cauza!

6 răspunsuri:
| nicudare a răspuns:

Nu este grav am un prieten care are non stop tensiunea 169/101 si o are asa de 2 ani.can o sa o ai 179/116 su 18/120 atunci o sa fie grav

| SpartaGirl a răspuns:

Buna! Sincer, nu este prea bine...trebuie sa ai tensiunea jumatate+1, ca de exemplu:la tine ar trebui sa fie tensiunea (pentru a fi normala) 155/77.Trebuie sa nu mananci (pentru a-ti scade tensiunea) sarat, grasimi si trebuie sa bei ceaiuri diuretice.Eu iti propun sa consulti un doctor =]
Sper ca te-am ajutat! BAFTA!winking

| liceu explică (pentru SpartaGirl):

Da dar nu eu am tensiunea asta.....persoana de 35 de ani...

| SpartaGirl a răspuns:

Pai atunci ii adresez mesajul anterior persoanei care are =] Sper ca te-am ajutat si pe tine si pe ea! =D

| liceu explică (pentru SpartaGirl):

Pai si doar ceaiuri ii recomanzi sa bea? mai e si alceva? si eu nu am probleme cu tensiunea.si daca as avea nici nu m-ar interesa. ma intereseaza pentru o persoana

| SpartaGirl a răspuns:

Cum a zis si Imny, trebuie sa manance sanatos.Nu tu sare, nu tu grasimi si chestii diuretice...Persoana respectiva trebuie sa consulte un doctor.