Buna
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema.Am ajuns la o concluzie : integrarea tine mult de tine ( ca persoana ) sa te comporti frumos cu ceilalti si sa fii abordabil.O mare parte insa consta si in ceilalti, fiindca ei decid daca te accepta sau nu.Crede-ma ca nici eu nu ma simt bine in noua clasa, banuiesc ca esti si tu la liceu, daca nu tot e aceeasi chestie
Anul trecut am venit in ulimul an in clasa a opta iar noua clasa m-a acceptat imediat si mi-am facut cei mai buni prieteni acolo.Conteaza deci mult si atitudinea celorlalti fata de tine.Asta e cazul meu.Eu am incercat sa ma integrez dar daca nu merge,asta e. Daca in cazul tau da,atunci iti recomand sa fii deschis, abordabil, dragut, politicos, intelegator si tolerant.E greu sa desparti "grupuletele" de prieteni vechi deoarece se cunosc si uneori nici nu vor sa primeasca "nou-veniti". Poate e doar perioada de acomodare.
Mult succes
Nu,sunt intr-a v-a.
Nu sunt la liceu, abia la inceputul gimnaziului (clasa a 5-a).
De fapt nu ma simt bine in nici o clasa (sunt 2 clase a v-a in scoala.)
Aa, nu ma gandeam ca esti micut
In clasa a cincea ar trebui sa iti fie usor sa te integrezi, copiii de aceasta varsta sunt de obicei foarte prietenosi.Asa ca mai stai pe langa ei si rade, glumeste.Sigur o sa fie bine.Trebuie sa fie cineva, acolo, cu care sa te intelegi bine.Mai cauta.Succes
OK,dar eu sunt timid si...rece. Ce pot face?
Te inteleg perfect.Nici eu nu ma simt bine in noua clasa
Dar am vorbit cu fostii mei colegi din clasa a opta, si mi-au spus ca si la ei in clasa este la fel.Din pacate, asa este in ziua de azi.Nu avem ce face.Totusi mai insista. Daca nu se poate deloc, atunci da-i incolo si vorbeste cu prietenii tai vechi, din 1-4 sau de pe-afara.Cateodata,e mai bine sa ignori.Crede-ma ca stiu cum este.
Dar nici in 1-4 nu am avut prieteni.Din a 3-a am avut unul rau,crud la scoala,care mi-a schimbat firea. De atunci,toti erau de partea lui. Deci, multi din clasa vor sa ma duc in "B" (fosta clasa, acum sunt in "A", transferat din prima zi de scoala). Dar, clasa noastra e in...atentie...3 grupuri! (A, B, C, eu fiind singurul din fosta clasa B)
E normal sa fii asa.Si eu eram timida cand eram de varsta ta.Dar te vei maturiza si tu, si odata cu cresterea, timiditatea va disparea.Fii ma deschis cu lumea, nu mai fii timid.Si spun sa nu fii timid! Nu fara bun simt! O sa vezi ca o sa fie bine.Mai discuta si cu parintii, vezi ce spun si ei
In cel mai rau caz, schimba scoala.Dar atentie! Acolo unde vei merge, fii deschis sa nu se mai intample asta! Totul tine de tine.
Dar e ceva daca ma inteleg bine, chiar foarte bine cu... profesorii?
Mda, asta e si cazul meu ce nu ma prea lasa sa ma mut. Discuta cu parintii! Sigur veti gasi o solutie.E greu sa te desparti de ei, stiu, dar nu te poti dezvolta si invata intr-un mediu inadecvat.Asa ca gandeste-te bine cu parintii tai ce este mai bine.
anonim_4396 întreabă: