anonim_4396
| Anonim întreabă:

Cum sa invat copilul meu sa invete alfabetul si sa citeasca, are deja 6 ani.

3 răspunsuri:
| gigiro a răspuns:

Nu vreau sa fiu rautacioasa, dar vreau sa te intreb daca te-a vazut citind. Orice copil cand vede pe cineva citind devine nervos pentru ca nu intelege ce faci. Apoi explici ce faci, citesti replicile de la filme, arati ziare, reviste, citesti povesti. Nu uita ca desenele animate la tv nu sunt o solutie. Explica-i avantajul pe care il are daca invata sa citeasca, ca poate sa se joace la computer, etc. Si cel mai sfant, e un alfabetar, care o sa-i trebuiasca si la scoala.

| gabimaris a răspuns:

Of, cred ca acesta e rolul invatatoarei, de ce sa-l invete mama pe copil alfabetul? In clasa I ce va mai face? Se va plictisi?
Daca insa copilul este foarte interesat de taina cititului, se gasesc pe piata diverse suporturi (carti, CD-uri etc) care contin povestioare cu litere pentru varsta de 6 ani! eu as fi de parere sa nu aglomerezi copilul cu asa ceva de la 6 ani, lasa-l sa se joace, jucati-va impreuna, invata-l culorile, invata-l zilele saptamanii, lunile anului, reguli de comportare in societate pentru varsta lui, invata-l sa se exprime, sa memoreze poezii scurte, ghicitori, sunt atatea alte lucruri de facut cu un copil de 6 ani! Faceti impreuna decupaje, colaje, invata-l formele geometrice, marimile obiectelor, observati natura si schimbarile care se produc in fiecare zi, invata-l sa citeasca ceasul! Ia uite cata treaba aveti! Lasa literele pentru toamna viitoare, astfel va fi atras de scoala si va participa activ la orele de abecedar/scriere!
Succes!

| Alexandra_Cristea_1989 a răspuns:

Cum sa invat copilu alfabetu ca nu pricepe nimic