Pe bune,ai probleme. Bravo ei ca intreaba, bine ca vrea sa stie.
Cu acest profil nu iesi cu o meserie adevarata, ci te pregatesti pentru facultate. O facultate dintre cele mai bune. Limbi straine, relatii internationale, politica, etc. Dar bineinteles, la aproape orice facultate poti intra indiferent de profil, doar sa ai o medie buna si poate sa treci si un examen.
Daca tu consideri exprimarea opiniei ca fiind o problema, e treaba ta.
Peace!
Nu ai nici o meserie cind termini un liceu cu profilul asta. E un profil teoretic si atit.
Poti urma insa o facultate potrivita( limbi straine, limba romana, jurnalism, istorie etc).
Doar la un liceu tehnologic primesti o calificare dupa terminarea cursurilor si poti practica o meserie pe baza ei. Filologia e mai mult o pregatire pentru o facultate cu profil uman (Litere, Jurnalism, Stiinte Politice etc). Eu am terminat liceul Economic, apoi am capatat licenta in Jurnalism, iar dupa aceea am lucrat in cu totul alte domenii. Asa ca meseria de multe ori nu ti-o alegi sau planifici de pe acum
Crede-ma ca stiinele naturii sau mate info (!) sunt mult mai bune mai ales pentru ca te intereseaza viitorul rau, cand termini filologia sau stiintele sociale nu stii mai nimc. s dau note be degeaba in general la uman... ei au tot timpul medii mari pe nimic iar cei de la real de chinuie groaznic pentru o medie peste 9. desigur, asta la liceele bune in general.
Deci daca faci un profil uman=0, iar daca faci un profil real=extraordinar? Eu nu inteleg de ce comenteaza toata lumea de profilele umane. Cei de la real se chinuie GROAZNIC pentru o medie peste 9? Asta pentru ca nu invata. Nu ai cum sa inveti si sa iti iasa media sub 9. Stiu multe persoane care sunt la real si au medii peste 9.50. Specimenele care nu sunt in stare sa ia 9 sunt in plus la acel profil.
Si eu sunt la uman( la filologie ca sa fiu exacta) si nu se dau note pe degeaba. Dar asta intr-un liceu bun, desigur.
Vaii bine ca stii sa comentezi tu din perspectiva unui "liceu bun" lazarul ( Bucuresti), este suficient de bun pentru tine?
este greu sa obtii o medie mare pentru ca matematica. fizica si chimia te oboara dar macar stii ceva cand iesi din liceu. cei de la uman au toti medii de peste 9.60 ( esti considerat prost daca ai mai putin) se uita la noi foarte urat.
depinde foarte mult si de exigenta din liceu.
dar chiar nu ar trebui sa faci aprecieri la adresa persoanelor pe care nu le cunosti. "specimenul " de mine a intrat la liceu cu 9.88 deci gurita. nu imi poti spune mie ca nu invat.cei de la real invata intr-adevar cum trebuie. in Bucuresti, la liceele la care se da teza comuna la romana intre cele doua profile intotdeauna cei de la real iau note mai mari in medie decat cei de la filo ( care ar trebui sa fie brici, la urma urmei ei pentru asta se pregasesc si se pare ca nici la asta nu se descurca prea bine).
de ce crezi ca in majoritatea liceelor bune sunt mai putine clase disponibile de filo decat mate info? pentru ca la bac ar trage liceul in jos. toata lumea stie ca cei de la filo au note mari si la bac nu mai sunt chiar cei mai tari nici macar la romana unde ar trebui sa fie cei mai buni. de ce crezi ca toata lumea zice ca la filo si socioi e viata? pentru ca nu se face mai nimic si ai o gramada de timp liber.
iti dau un sfat: nu mai critica persoanele pe care nu le cunosti. nu stii niciodata cui ii spui asta si ce fel de "specimen" e de fapt.
Este exact invers.
Unul care este la filologie munceste de 10 ori mai mult ca cel de la mate-info.Asta am auzit chiar din gura unei profesoare de limba romana.
De ce munceste mai mult? Pentru ca ala citeste o gramada de texte-suport,inavata si exerseaza exprimarea opiniei,caracterizare unui personaj,apartenenta la gen,specie,semnificatia unei expresii,explicarea titlului si multe altele, pe cand cei de la stiinte sau mate invata niste definitii, teoreme si formule care sunt cheia lor de succes.
Pe langa asta, cei de la filologie viseaza gramatica.
Asadar, nu e chiar asa cum crezi tu ca e.Nu se dau note pe degeaba, pentru ca asta ar insemna sa intri la un liceu pe profilul asta, sa-l absolvesti cu brio sa nici macar sa nu stii ca subiectul este o parte principala de propozitie.
Imi pare rau ca nu ai inteles partea cu liceul bun. Te las sa recitesti conversatia si poate o sa-ti dai seama si singura.
Si din punctul tau de vedere sa inveti la latina, la istorie... la engleza( eu sunt la bilingv)... E floare la ureche!
La materiile de real inveti o data si bine si iti ajunge(+ exercitii sau orice altceva).
Citez "de ce crezi ca in majoritatea liceelor bune sunt mai putine clase disponibile de filo decat mate info? pentru ca la bac ar trage liceul in jos". Pe bune? Fix clasele de filo au cele mai proaste note la Bac. In fine, imi pare rau pentru tine ca te crezi superioara si ca ai impresia ca profilul tau e singurul de viitor.
Si tot ce ai spus despre Bac nu are nici un sens. Ideea e ca inveti-iei nota mare; nu inveti-nu iei nota mare; nu e mare filosofie. Deci toate ideile astea preconcepute sunt egale cu 0. Si daca in liceul tau se intampla ceea ce ai spus, sunt de vina fie profesorii ca nu predau cum trebuie, fie elevii care nu au nici cel mai mic interes pentru scoala si care au impresia ca sunt geniali doar pentru ca au reusit sa intre la un liceu bun. Dar nu trebuie sa generalizezi situatia.
Si pana la urma da, comentez din perspectiva unui liceu bun, pentru ca pot si pentru ca liceu meu se afla printre cele mai bune din tara.
Poti sa dai la jurnalism, la litere, la istorie, la limbi straine, la psihologie, drept si altele.
justme4yours întreabă:
Spring00 întreabă:
AlexFiru întreabă: