" Aurel100009 : in ziua de azi,... oamenii sunt niste javre... tinerii sunt niste nesimtiti, pana si copii de 10 ani sunt niste retardati"
hmmm, ce abrupt - dacă nu ești nici tânăr (nesimțit?!) nici copil (retardat?!) atunci a rămas că intri la categoria oameni (cum le spuneai?)
Ooooo, recidivezi, intervenția e la fel de adâncă, la fel cu cea de mai jos:
https://www.tpu.ro/......pe-cineva/
„Filmările alea vechi" din ce arhive le-ai luat? Secu', PCR, MAI?
Caută dacă poți prin arhiva CIA, o să vezi cu totul altceva.
Sunt si pe Youtube
YouTube nu exista acum 40 de ani. Deci care e de fapt sursa?!?
Tu habar nu ai pe ce lume traiesti, alea sunt filmari vechi facute acum 40 de ani pastrate prin arhive si acum in ziua de azi sunt incarcate pe Youtube
Eu nu am habar?!?
Măi, văd că tu nu pricepi nici măcar întrebarea mea. Deci, din care arhive zici că sunt filmările?
Nu de alta, dar eu am trăit în anii ăia și nu era deloc așa, în special spre final.
PS vezi că și prin filmările din Coreea de Nord se văd doar oameni fericiți și veseli. Dar așa o fi cu adevărat?
Lumea era mai "bună" în perioada la care te referi, pentru că se temea de represiune. Bunătatea era mai mult frică de lege. Așa zisa "democrație" in care trăim acum, fără frică de lege, a scos tot ce este mai rău din români. Referitor la ce ai zis despre generațiile actuale de copii ai dreptate in cea mai mare parte a afirmațiilor tale. Lucrez în învățământ și știu foarte bine cu ce mă confrunt zilnic. Nu sunt toți retardați, dar marea majoritate au o doză dublă de nesimțire!
Si in alte tari este democratie si acolo nu sunt asa oamenii rai si invidiosi si au de toate, au salarii mari, locuri de munca, resurse, preturi ieftine si nu se mananca intre ei ca aici, pe mine ma face sa cred ca romanii sunt un popor de oameni prosti. Nu stiu sa vorbeasca frumos, civilizat nu stiu sa se poarte, stiu doar sa faca scandal, sa fure, sa barfeasca, sa se bata, sa minta, nu sunt corecti, nu sunt in stare sa ia o decizie corecta. Si eu sunt roman, dar imi zic parerea
Nu vor sa munceasca, nu sunt in stare sa faca un lucru bun
Mare dreptate ai. Parintii copiilor de azi au undeva la 40 de ani si au crescut nesupravegheati pentru ca mami in gloriosii ani 90 fugea la turci sa se f. pe dolari sau avea chilotii plini cu rulmenti de contrabanda.
Erau ocupați să își facă un cerc de cunoștințe ca să facă rost de produse de lux pe vremea aia, adică de produse care nouă ni se par azi absolut normale. Adică un pic de carne, o cafea amestecată cu tot felul de prostii gen năut, hârtie igienică, cam o dată pe an portocale, aproape niciodată banane. Până și pâinea, zahărul sau uleiul se vindeau pe cartelă, adică aveai dreptul la o anumită cantitate pe lună, iar peste aia nu găseai altundeva. Deci nu le mai rămânea energie pentru altceva. Asta pe de o parte.
Pe de altă parte, toate filmările de atunci erau pur propagandstice. Nu existau televiziuni adevărate, nu exista presă liberă de vreun fel, tot ce ajungea public era făcut ca să glorifice tâmpiții de la putere, impuși de tancurile sovietice, și ca să ascundă mizeria. Dacă scria cineva liber sau filma sau critica, ajungea la pușcărie sau era închis la psihiatrie, cu boli inventate de regim. Nu îți imagina că putea cineva să vorbească liber ca azi, să critice conducătorii, să comenteze ceva real.
Cam asta era Epoca de Aur. O mare închisoare, plină de lipsuri de toate felurile în care, într-adevăr, ca să supraviețuiești depindeai de alții, trebuia să te împrietenești cu tot felul de dubioși doar ca să ai o viață cât de cât normală.
Dar atuncia nu era parlament plin de tampiti ca acum
A fost cel mai de jos nivel al conducătorilor României din toate timpurile. O analfabetă ca Elena Ceaușescu era al doilea om în stat, cu un cumul incredibil de funcții. PE lângă ea, Ciolacu sau George Simion sau Cliucă sau orice arătare din asta - adică scursurile politicii de azi, cei mai mari papagali - este, pe bune, intelectual veritabil, om excelent pregătit. Iar ea e doar exemplul cel mai cunoscut, Marea Adunare Națională - că nu exista PArlament, îl desființaseră comuniștii și pe ăla - era plină de arătări care abia știau să vorbească, aduse acolo doar să aplaude inepțiile tovarășului.
Dar asta încă nu ar fi fost așa de rău, dacă o mare parte dintre ei nu ar fi fost și securiști și criminali. Criminali la propriu. Oameni care făcuseră crime în timpul colectivizării sau a anilor 50-60, când au distrus tot ce era bun în România, ca să se pună pe ei în loc.
Asa de idioti sunt, au distrus complet invatamantul asta, cica vor sa desfiinteze de tot scolile profesionale si sa existe doar liceul, o singura ramura sa fie, cica unii fac scoala de la ora 14:00 pana la ora 20:00, ce scoala ii asta? Unde ai mai auzit tu sa fie scoala seara pana la ora 20:00? Niciodata nu am facut scoala pana la ora 20:00
Învățământul a fost distrus iremediabil de comuniștii pe care ii lauzi tu acum.
Am avut nefericirea să fac primii ani de școală înainte de 1989, în Craiova. Erau trei schimburi, deci trei serii diferite de elevi se chinuiau să încapă într-o zi. Evident, pentru asta orele erau scurtate la 40 de minute, pauzele la 5, ne prefăceam că am face școală, ca să sune bine raportul trimis la partid. La fel ca în toate domeniile, de altfel. Nu mai vorbesc că portretul idiotului de la putere era în fiecare clasă, deasupra tablei, și pe prima pagină a fiecărui manual, iar anumite materii erau transformate în ode jegoase aduse lui.
Dar discuția este inutilă și o încetez, văd că tu ești nostalgic comunistoid. În acest caz, poți merge prin Belarus sau Coreea de Nord, unde societățile sunt și azi cum erau la noi înainte de 1989. Cred că, după câteva luni acolo, îți trece definitiv nostalgia după cea mai mizerabilă epocă din istoria noastră. Aia care a tâmpit definitiv câteva milioane bune de români, cei 30-40% analfabeți funcțional care au votat Iliescu și au trecut acum la Georgescu.
Corect. Ăia erau mult mai jos - simple marionete puse să facă și să spună doar „ce trebuie ".
Aș da un răspuns de nota 10, dar de fiecare dacă când apare o întrebare bună, mi se șterge răspunsul așa că din păcate îți scriu doar că ai dreptate pe moment și nu putem face decât să sperăm că va fi mai bine și să ne rugăm la Dumnezeu.
Copiii de azi sunt copiii comuniștilor din trecut. Unui stat comunist îi trebuie între 20&60 de ani să scape de doctrină. Japonia ❤️❤️❤️ top este peste orice țară. Respectul și igiena sunt de neimaginat la ei. Eu am 9 de Osaka și nu se compară cu SUA sau Europa
Salutare!
Nu am trăit in vremurile respective sa îmi pot da cu părerea dar din poveștile celor mai in varsta, oamenii erau mai motivați sa te ajute, nu avei de ce sa fii invidios, nivelul de trai era cam la fel la toții deci pe ce sa fii invidios?
Iar referitor la copiii din ziua de azi da, cei mai mulți niște needucați, dar nu ei sunt de vina si părinții lor care nu iti dau suficient interesul in dezvoltarea lor, copiii nu mai stiu de teama la părinții si asa fac tot ce vor ei!
Anonymullll întreabă: