Ce-ai făcut de a determinat-o să facă asta?![]()
Sau e atât de sărită de obicei?
În fine.
Dacă într-adevăr ai de gând să scrii o stupidă de propoziție în atâtea file, pune-ți muzică şi ai răbdare pân' termini.
Sau fii badass şi spune-i că n-ai de gand să-ți pierzi timpul.
Mi se pare o pedepasa absurda, fara logica (si ti-o spune asta o profesoara cu vechime de 11 ani la catedra, diriginta si cu gradul didactic I), asa incat nu cred ca ar trebui sa scrii acea propozitie nici pe o fila din caiet, nici pe 48 de file.
Nu te poate oblige la absurditati, nu are acest drept, e pusa acolo sa va invete, nu sa va umileasca sau sa va faca sa va pierdeti timpul inutil, cu prostii din astea.
Ce materie preda aceasta profesoara, ce propozitie ti-a cerut sa scrii si din ce cauza a decis asta?
Pe noi fosta doamnă de română ne mai punea să scriem de 10 ori o definiție, sau o informație când observa că ne încurcăm, dar o făcea pentru că știa că așa o vom reține într-un sfârșit. Sau ne dădea să facem referate, în urma a diferite situații, și din nou ca să ne ajute. Țin minte că am primit și eu referat când m-am certat cu o colegă de clasă, pe care mai apoi a trebuit să-l și prezint. Dar în fine, respectivul referat m-a ajutat să înțeleg că cearta dintre mine și colega de bancă a fost neserioasă. Plus că doamna noastră nu ne certa niciodată cu adevărat atunci când primeam aceste „teme suplimentare", ci părea mai degrabă amuzată.
Să scrii același lucru chiar pe 48 de file mi se pare și mie exagerat, și inutil. Pare genul de profesor capricios, diferit de doamna mea, care cu toate referatele și compunerile pe care trebuia să le refacem, o făcea pentru binele nostru.
Hmmm, eu nu apelez la astfel de metode, dar, oricum, cele expuse de tine, ca apartinand fostei tale profesoare de romana, insotite de tipul acesta de atitudine, mi se par, totusi, rezonabile.
Cred ca scoala nu ar trebui sa functioneze pe metoda recompense-pedepse, ci pe principii, valori, cultivarea frumosului, a artei, a culturii, a stiintei etc
Pai este o modalitate, pana ai intret pe net, ai intrat pe TPU ai pus intrebearea asta, si pana mai verifica-i cine ti-a raspuns deja ai fi scris 2-3 pagini.