anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Este cuprul solubil in benzină?

Răspuns Câştigător
| escovici a răspuns:

Atentie, benzina actuala fara plumb contine substante corozive care ataca cuprul. Am vrut sa acopar eu un rezervor de motocicleta cu cupru pe interior ca sa nu mai rugineasca, si, pe un forum extern am primit raspunsul asta:

"You have good intentions by trying to plate the inside of the tank.

As you are most likely aware, our fuel today contain Ethanol. Ethanol is corrosive to many otherwise impervious materials. This is due in part to its high oxygen content. It is also acidic.

In my opinion, the steel of the tank is probably the most Ethanol resistant component in the whole fuel system. I would not mess with it for fear of causing other problems.

Here is a list I found of materials adversely affected by Ethanol.

Zinc and galvanised materials, Brass, Copper, Terne plate (lead/tin coated steel), Aluminium, Magnesium alloys, Zamak 5, Polyurethane, Polymers containing alcohol groups, Fibreglass-reinforced polyester and epoxy resins, Shellac, Acrylonitrile butadiene styrene (ABS), Polyvinyl Chloride flexible version (PVC), Natural rubber, Polyethylene Terephthalate (PET), Cork, Petseal, Nitrile rubber (NBR) [Buna N] with low acrylonitrile (CAN) content, Viton A, Polyamide 6 (PA 6) [Nylon 6], Polyamide 66 (PA 66) [Nylon 66]."

3 răspunsuri:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu.

| FlorinPopa a răspuns:

Nu. Benzina este ca uleiul. Nu se amesteca cu apa, nicidecum cu cuprul solid. Topitura de cupru se amesteca in procent de 10% cu benzina, un timp scurt, pana redevine cupru in stare solida.

| Betty12345678 a răspuns:

Nu cred.

Întrebări similare