| MissDelevingne a întrebat:

FUNDA!
Cum pot masura un unghi cu raportorul pe caietul de mate?
vb serios
conteaza ca primiti funda

Răspuns Câştigător
| JadeT a răspuns:

Deci...ai observat ca la mijlocul raportorului este o liniuta.pui acea liniuta pe caiet fix in locul unghiului (unde se intersecteaza cele 2 linii). apoi "linia" care este in picioare duce spre cifrele de pe raportor.acolo unde este linia.aceea este masura unghiului

sper kai inteles

pup:*

7 răspunsuri:
| NarCiS_7754 a răspuns:

Pui partea de jos a raportorului pe o latura a unghiului si dupa te uiti la ce cifra este cealalta latura, funda?

| Oana_4575 a răspuns:

Pui baza rapottorului pe linia de jos si tii drept si dupa vezi ca nr de el pe o sa indice gradele pentru ca cercul de la raportor o sa se vada pe cealalta linie si o sa vezi cate grade are.nu stiu daca ai intelesthinking

| catalineusx a răspuns:

Nu este greu. Orice raportor are o linie dreapta la baza sa.Pui mijlocul acelei linii in unghiul pe care il vrei sa-l masori.Si apoi citesti.Cel mai bine este sa incerci pe un unghi de 90 de grade sa te inveti. Sper ca te-am ajutat

| RockerGirl a răspuns:

Pai:Iei raportorul, si il asezi cu mijlocul, care e unde se intalnesc cele 2 linii de jos de unde e drept,ca o rigla, ai niste linii, si unde se intalnesc liniile e mijlocul.Asezi raportorul astfel incat mijlocul sa fie pe varful unghiului, si o latura a unghiului sa treaca prin 0 la raportor. Apoi iti alegi un 0, interior sau exterior,si numeri gradele de pe raportor,pana cand ajungi la latura cealalta, si cate grade arata pe latura aceea, atatea grade are si unghiul! Sper ca te-am ajutat!

| alexmircescu13 a răspuns:

Una din laturile unghiului sa fie exact pe portiunea dreapta a raportorului, iar cealalta latura sa fie destul de lunga ca sa atinga arcul de cerc al raportorului. Gradatia de pe arcul de cerc indica masura in grade a unghiului

| MissDelevingne explică:

Am ales un castigator, oricum, RESPECT pentru toti!

| JadeT a răspuns:

Mzzz mult:*>big grin

Întrebări similare