| Piticotth a întrebat:

Heeeeeelp:-s...
Cine ma ajuta si pe mine cu fisa de lectura la,, Povestea lui Harap-Alb"?!:-s.plzpraying dau fundalove struckpuppy dog eyes

Răspuns Câştigător
| AmPiticiPeCreier a răspuns:

Ok. Deci conflictul: Este cel care determina desfasurarea actiunii, fiind declansat prin intriga ( primirea cartii de la Imparatul Verde care are nevoie de un mostenitor la tron ) si solutionat prin deznodamant ( refacerea echilibrului si rasplata eroului ) Opinii critice:,, Creanga nu da naratiunii sale simpla forma a expunerii epice, ci topeste povestirea in dialog, reface evenimentele din convorbiri sau introduce in povestirea faptelor dialogul personajelor. " Tudor Vianu Creanga este un scriitor fara metafore fiind,, unicul prozator roman roman al carui stil are particularitatea asta ". G. Ibraileanu,, Eroul trebuie sa ajunga imparatm pe treapta plenitudinii sale umane, nu inainte de a dovedi ca a acumulat destula experienta de viata. Aceasta nu se dobndeste pe cai netede, ci mai degraba parcurge un traseu cu denivelari tensionate." Constantin Trandafir Intamplarile lui Harap- Alb sunt,, explorari in lumea misterului existential, pe care eroul si-l insuseste treptat o data cu depasirea fiecarui stadiu cucerit" Marin Mincu Daca ai nevoie de ajutor si la rezumat sa-mi spui happy Sper ca ti-am fost de ajutor

11 răspunsuri:
| AmPiticiPeCreier a răspuns:

Pai ce ai de facut in fisa aia de lectura?

| Piticotth explică (pentru AmPiticiPeCreier):

@AmPiticiPeCreier
Pai trebuie sa'o fac in modul urmator :
Auotrul [am facut]
Titlul operei[am facut]
Specia literara[am scris ca e basm cult. oare mai trebuie. sa si demonstrez ca e basm cult?]
anul publicarii[am facut]
Tema operei[am facut]
Motive literare[am facut]
Conflicutl...[nu stiu cu ce sa incep.nu stiu ce sa scriustraight face:-s]
Personaje [am facut]
Subiectul[aici a sp profa ca trebuie sa fac rezumtu.thinkingstraight face]
Opinii critice [ cel putin 3 citate din critica literara care sa surprinda tema, prezenta umorului, oralitataea limbajului]

Da,multumec love struckhappy :*

Ma poti ajuta putin si la rezumat?!:d...

Ma poti ajuta si cu rezumatul?!:d plzpuppy dog eyes

| AmPiticiPeCreier a răspuns (pentru Piticotth):

Ok happy Verde-Imparata ii cere fratelui sau sa-i trimita pe cel mai vrednic dintre nepoti ca sa-l lase urmas la tron. Craiul, tata a 3 baieti, ii supune unei probe de curaj, la care rezista doar meziunul. Acesta isi alege un cal nazdravan si armele de tinerete ale tatalui precum il invatatse Sf Duminica, pe care o milostivise si pleaca la drum, nu inainte de a asculta sfaturile parintesti. In ciuda povetelor, este pacalit de catre un om span care il obliga sa-i devina sclav sub numele de Harap-Alb. Ajunsi la casa Imparatului Verde impostorul incearca sa isi impresioneze,, unchiul" si il supune pe Harap-Alb la trei incercari grele, poruncindu-u sa-i aduca salata din Gradina Ursului, pietrele pretioase din Padurea Cerbului si pe fata Impratului Ros. Dupa primele ispravi, care ii creeaza o mare faina, Harap-Alb pleaca in cautarea fetei de imparat, insotindu-se in cale cu 5 tovarasi: Gerila, Flamanzila, Setila, Ochila si Pasari-Lati-Lungila, cu care alcatuieste o ceata vesele de petitori. Ajunsi la Imparatul Ros Harap-alb si prietenii sai sunt supusi la cateva probe pe care le rezolva, asa ca fata isi ia ramas-bun de la tata si-i urmeaza pe ciudatii ei petitori. La curtea Imparatului- Verde, ea il demasca pe impostor, dr acesta ii taie capuil lui Harap-Alb; calul il razbuna, ucigandu-l pe Span, iar fata resuseste sa-l reinvie pe tanarul print, cu care se casatoreste spre bucuria tuturor.

Multumesc multlove struck

| AmPiticiPeCreier a răspuns (pentru Piticotth):

Ok. Deci conflictul: Este cel care determina desfasurarea actiunii, fiind declansat prin intriga ( primirea cartii de la Imparatul Verde care are nevoie de un mostenitor la tron ) si solutionat prin deznodamant ( refacerea echilibrului si rasplata eroului ) Opinii critice:,, Creanga nu da naratiunii sale simpla forma a expunerii epice, ci topeste povestirea in dialog, reface evenimentele din convorbiri sau introduce in povestirea faptelor dialogul personajelor. " Tudor Vianu Creanga este un scriitor fara metafore fiind,, unicul prozator roman roman al carui stil are particularitatea asta ". G. Ibraileanu,, Eroul trebuie sa ajunga imparatm pe treapta plenitudinii sale umane, nu inainte de a dovedi ca a acumulat destula experienta de viata. Aceasta nu se dobndeste pe cai netede, ci mai degraba parcurge un traseu cu denivelari tensionate." Constantin Trandafir Intamplarile lui Harap- Alb sunt,, explorari in lumea misterului existential, pe care eroul si-l insuseste treptat o data cu depasirea fiecarui stadiu cucerit" Marin Mincu Daca ai nevoie de ajutor si la rezumat sa-mi spui happy Sper ca ti-am fost de ajutor

| Rd_Iuly_2000 a răspuns:

Teas ajuta da nici ewu nu stiu

| Mihaela_Mihai_1981 a răspuns:

Nume autor, pseodonim, expresii frumoase.