Daca ai sub 18 ani ii foarte greu sa te muti singur/singura intr-o alta tara. Ai nevoie de foarte multi bani pentru chirie si toate celelalte cheltuieli, dar mai intai trebuie sa iti gasesti un loc unde sa locuiesti, nu stiu cu e in America, Anglia sau Canada dar in Austria nu iti da nimeni apartament sau garsoniera fara fluturasi de la servici doar daca nu cunosti pe cineva.
Mai putin de 1000 de lei pe luna, buna gluma
Nici vorba. Trebuie sa ai macar 18 ca muncesti ceva decent in toate 3, si si asa cu nici 200 de lire nu faci nimic in Anglia, idem pentru America si Canada daca trecem pe dolari. In cel mai bun caz prinzi un loc cu bursa la o facultate dupa ce iei bacul, dar nici asa nu iti poti acoperi toate cheltuielile.
Citeste apocalipsa din biblie si vei vedea ca exact ce scrie acolo aia se intampla acum
nu cred ca mai are vreun rost sa te mai chinui
daca as fi in locul tau as cauta o țară care se laudă că nu mai are si ca nu a avut nici un caz de gripă si m-as muta acolo
chiar si in africa
m-as duce in pantaloni scurti si manica scurta fara telefon sa nu aibe de ce sa ma omoare
si as deveni muncitor la un service auto
si as cere doar putina mancare si nimic altceva ca sa ma primesca pe mine si nu tot un african de al lor
si eventual voie sa fac pe paznicul de noapte sa dorm intr-o cutie la usa lor
Si pana la urma as avansa pentru ca m-as implica a as munci pe rupte
si mi-ar da de buna voie cam tot ce imi trebuie sa pot trai o viata normala.
Iar cand se va termina du pandemia nebunia m-as intoarce acasa
pana atunci daca as da 2 telefoane pe an in Romania as fi multumit
Abia dacă reușesc cei care au facultate, experiență în domeniu, experiență și abilități în munca de jos, asta doar pe timp de pandemie, și doar în cazuri excepționale.
Copii, lasati visele... Tu te auzi? 1000 lei pe luna nu iti ajung nici in Romania, nici daca esti la facultate gratis si cu bursa si la camin. Te descurci asa treaca-mearga. In tarile prezentate de tine vorbim de 1000. de dolari/lire. Minim. Daca ai bani, pleci, daca nu, nu. Plus ca intai iti trebuie viza, care nu se orisicui. Vrei sa fii clasa mijlocie in Romania sau sa fii ultima speta in America, la cersit? Si unchiul meu credea ca e ceva de capul strainatatii. El era maister in Romania, castiga bine si avea o meserie respectata, s-a dus in America si a ajuns de nimic. A ajuns aproape sa se sinucida pe podul de la San Francisco, nu avea nimic. Acum are o ditamai casa, pe datorii desigur. In America dar si in celelalte tari mentionate de tine societatea e de asa natura incat toti stau pe datorii. Da, au case, au masini, au asigurari, si stii ce mai au? Împrumuturi de sute de mii de dolari de returnat la banca. Vanduti pe 30 de ani. Haideti sa ne trezim si sa facem ceva in tara esti. Esti norocos ca traiesti intr-o tara in care cu 2000-3000 lei o poti duce bine, fara sa fii dator vandut la banca pana la moarte. Fa ceva aici, poti avea o viata frumoasa! Dar, daca ai bani, o minte stralucita si un noroc formidabil, du-te! Iti urez bafta! Sper sa reusesti!
Sa stiti ca am vrut doar sa imi spuneti daca ar fi posibil. Iar cei care au raspuns au inceput sa se ia de mine sa imi povesteasca niste superstitii despre biblie, apocalipsa, razboaie si cat de,, bine,, este in Romania. Pai cred ca ori sunteti prosti, ori batrani. Sistemul de educatie aici e de **** si eu nu vreau altceva decat sa merg intr-o tara in care sa le stiu limba si sa am o educatie de calitate m-am. Saturat sa se țipe la mine si sa am profesorii efectiv bătuți in cap! Aici ar trebui sa fim TPU toti pentu unu! Nu cred ca vreunul din voi ati plans atat de mult cat am plans eu de cand a inceput din nou scoala, sau sa stati pana la miezul noptii nemancati din cauza temelor. Si acum, pun si eu o intrebare si... sunt luata in ras de niste oameni probabil niste puști care se joaca jocuri video toata ziua, sau niste batrani comuniști care sunt multumiti cu pensiile lor de 8-9 milioane pe luna, si imi zic mie povesti despre apocalipsa, da frate o sa vina si aia, dar pana atunci eu vreau sa imi traiesc viata fara griji!
anonim_4396 întreabă: