Buna.Uite raspunsul(sper sa iti fie satisfacaor):
Legenda spune că Bucureștiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, București a fost întemeiat de către Mircea cel Bătrân la sfârșit de secol XIV.
În 1659, sub domnia lui Gheorghe Ghica, Bucureștiul devine capitala Țării Românești, din ordin turcesc, pentru a avea o capitala in zona de campie si aproape de Dunare, mai usor de controlat in comparatie cu Targoviste. Din acel moment se si trece la modernizarea acestuia.
Sper ca te-am ajutat si bafta la teza! Daca mai vrei informatii sa comentezi la raspunsul "mieu"! Ms.Nb.
Http://www.e-scoala.ro/geografie/bucuresti.html uite aici citeste printre randuri si o sa iti dai seama... BAFTA
Uite ce scrie in cartea mea de geografie:
,, Orasul Bucuresti, capitala tarii, are o populatie de peste 2 000 000 de locuitori. Datorita functiei sale de capitala, orasul Bucuresti este cel mai important centru politic si administrativ.In Bucuresti se afla sediile institutiilor de conducere a tariiarlamentul, Guvernul, Presedintia. Bucurestiul este principalul centru industrial, comercial si cultural al Romaniei.In Bucuresti se afla numeroase universitati, teatre, muzee.Municipiul Bucuresti este legat de restul tarii prin intermediul cailor ferate, soselelor si a cailor aeriene."
Funda?
Uite ce scrie in cartea mea de geografie:
,, Orasul Bucuresti, capitala tarii, are o populatie de peste 2 000 000 de locuitori. Datorita functiei sale de capitala, orasul Bucuresti este cel mai important centru politic si administrativ.In Bucuresti se afla sediile institutiilor de conducere a tarii
arlamentul, Guvernul, Presedintia. Bucurestiul este principalul centru industrial, comercial si cultural al Romaniei.In Bucuresti se afla numeroase universitati, teatre, muzee.Municipiul Bucuresti este legat de restul tarii prin intermediul cailor ferate, soselelor si a cailor aeriene."
Funda?
LORY întreabă:
VizireanuMihai întreabă: