| RaduRobertRO a întrebat:

Nu găsesc nicăieri detalii despre exprimarea corecta:

Aș fi trebuit să învăț mai mult sau Ar fi trebuit să învăț mai mult?

Răspuns Câştigător
| doctorandus a răspuns:

Parerea mea e ca ambele sunt corecte.

9 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Robi mamă, folosește a 2 a variantă!

| ReddY25 a răspuns:

A doua opțiune

| Cipi1212 a răspuns:

Ar fi trebuit să învăț mai mult.

| RaduRobertRO explică:

Ma zgarie, de aia am cautat sa vad daca e corect sau nu e. Vad ca forma Aș fi trebuit ia din ce in ce mai multa amploare, daca au acceptat-o pana si in Doom 3 e clar... se schimba limba, gramatica...

| Whitte a răspuns:

Ar fi trebuit sa inveti mai mult. Si ai fi stiut ca a doua varianta este cea corecta. Asa nu ai fi dat funda unui raspuns eronat.

| RaduRobertRO explică (pentru Whitte):

Am mai cautat si am vazut ca ambele variante sunt corcte, desi Ar fi trebuit e cea mai uzitata, am caita special in Doom si am vazut ca e ok. Dar. am dat funda pentru ca am crezut ca mi-a raspuns primul la intrebare corect. Asta desi cineva a raspuns la fel si mai elaborat. Dar nu e un concurs de premii aici, cel putin asa sper.

| Whitte a răspuns (pentru RaduRobertRO):

Pe mine nu ma intereseaza funzile. Nu mai am mintea aia. Ma intereseaza ca ajutorul dat sa fie corect, voi sa aveti solutia cea mai buna.

| Pacientul0 a răspuns:

Aș fi trebuit să învăț mai mult" - E un regret, că în trecut ar fi fost mai bine să fi studiat mai intens.
Ar fi trebuit să învăț mai mult"- E mai condițional, că în trecut era recomandat să studiez mai mult.
Ambele sunt corecte gramatical, depinde ce nuanță vrei să transmiți.

| Vaicedilema a răspuns:

Este varianta 2.Verbul a trebui este impersonal prin conținut și unipersonal ca formă.