Ma zgarie, de aia am cautat sa vad daca e corect sau nu e. Vad ca forma Aș fi trebuit ia din ce in ce mai multa amploare, daca au acceptat-o pana si in Doom 3 e clar... se schimba limba, gramatica...
Ar fi trebuit sa inveti mai mult. Si ai fi stiut ca a doua varianta este cea corecta. Asa nu ai fi dat funda unui raspuns eronat.
Am mai cautat si am vazut ca ambele variante sunt corcte, desi Ar fi trebuit e cea mai uzitata, am caita special in Doom si am vazut ca e ok. Dar. am dat funda pentru ca am crezut ca mi-a raspuns primul la intrebare corect. Asta desi cineva a raspuns la fel si mai elaborat. Dar nu e un concurs de premii aici, cel putin asa sper.
Pe mine nu ma intereseaza funzile. Nu mai am mintea aia. Ma intereseaza ca ajutorul dat sa fie corect, voi sa aveti solutia cea mai buna.
Aș fi trebuit să învăț mai mult" - E un regret, că în trecut ar fi fost mai bine să fi studiat mai intens.
Ar fi trebuit să învăț mai mult"- E mai condițional, că în trecut era recomandat să studiez mai mult.
Ambele sunt corecte gramatical, depinde ce nuanță vrei să transmiți.
Este varianta 2.Verbul a trebui este impersonal prin conținut și unipersonal ca formă.
Mario789 întreabă: