| MariaIstrate a întrebat:

Nu mai stiu ce sa fac... Am doi copii – baiatul are 5 ani, fata 8 – si se cearta din orice. Nu vor sa imparta nimic, nu se joaca impreuna, si parca tot timpul e o competitie intre ei. Am incercat sa-i las sa se descurce singuri, am incercat sa intervin, dar nimic nu pare sa functioneze. Ajung mereu la plans, tipete si reprosuri.

Ma simt obosita si sincer, un pic disperata. Vreau doar sa vad ca se bucura unul de celalalt, ca pot sa se joace impreuna fara sa se raneasca emotional. Mi s-a spus ca poate ar ajuta sa le ofer activitati care sa-i apropie, dar nu stiu ce sa aleg, ce ar putea functiona cu ei.

Voi cum ati reusit sa aduceti liniste intre frati care nu se inteleg? Ce i-a ajutat sa se apropie, sa rada impreuna, sa se joace fara conflicte? Orice sfat, orice idee, orice experienta e binevenita. Chiar vreau sa le ofer un mediu mai calm si sa-i vad ca se bucura de copilarie... impreuna.

Multumesc mult!

4 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

Cât mai mult timp petrecut impreună: mama, baiatul de 5 ani și fata de 8!

| 1onurReal1 a răspuns:

Când sunt împreună și se joacă amândoi! încercă! Să observi! și să verbalizezi! discutatați! explicații Comportamentele dintre ei doi! și încurajați să se joace! tot timpul amândoi și să-și țină apărarea unul celuilalt! fiincă așa sânt frați cu Adevârat! și real! Unul! lângă! celălalt! Puneți să se joace cu jucăriile! jucărelele!

Apoi facețile complimente! Hei! Mi-a plăcut cum i-ai oferit piesa acea! sau! Uite ce bine v-ați înțeles acolo! lăudați! specific! Bravo v-ați jucat frumos! împreună! Iar când vedeți că se certă între ei doi! imediat interveniți! Nui lăsați să se rănească! De obicei! ei nu o fac "intenționat"! pentru că nu "se iubesc"! și pentru că! nu știe! copii! Cum să-și exprime! Arate iubirea frățească! între ei! că unul vrea să fie ascultat! vrea toată atenția înspre el/ea de la Mămica, tăticul, iar celălalt vrea să fie înțeles! să se joace cineva cu el/ea! și amândoi cred că, dacă ridică vocea! Sau se certă între ei doi! vor fi auziți, și vor primi ceva ce vor! Atenția părinților! lor! iubirea Adevârată a părinților! lor! Amândoi sânt doar doi bebeluși! Ei nu au de unde să știe! nu au cum să aibă conștința necesară! Ce le poate face rău! Ce le poate cauza rău! Cei poate rănit! Amândoi sânt doar doi copii!

Este normal, să fie competiție între ei doi, este normal că se mai "certă"! între ei doi, sânt doar doi frați mici! Ce nu-și dau seama, de fec ei doi, în mintea lor de bebeluși! Este astăzi mă joc! Fratele meu mai mic este "rău "laughing)) mai în colo îmi dă mămica păpică! mami îmi va zice povestea de noapte! Adică sânt copii pentru numele lui Dumnezeu, și Isus Hristos! Ce așteptări să avem de la doi copii! Sâ ce? Este normal să fie "răi " "obraznici"! Sânt copii! Au energie infinită!

Copii! Au nevoie de iertarea! părinților! lor! Copii Au nevoie de iubirea părintească reală Adevârată! Copii! au nevoie! disperați! De atenția! implicarea! Mângâierea! Părinții! Lor! Lor! să lise spună! Te iubesc cu Adevârat! Asta au nevoie! Să audă! Să vadă! știe că ei contează cu Adevârat pentru părinți lor! Vor să vadă asta! Vor să știe! Nui mai! Corectați! Ca niște roboți la ori și ce, prostie!

Mie personal! Pentru mine! înseamnă o absurditate! Să spui unui copil! "Stai cuminte"! Păi cum? să stea!? când ei! el/ea Au ENERGIE INFINITĂ! cum să-ți stea acel copil "cuminte"!? Lăsați să fie copii!

| Dismally a răspuns:

Eu zic sa le dai o pedeapsa, una nemeritata, dar la ambii. Una pe care nu o pot face decat impreuna, astfel vor fi nevoiti sa coopereze iar tu vei fi dusmanul comun de moment si cine stie, poate vor reusi sa se apropie asa laughing

| IL0VEDINER0 a răspuns:

Incerca jocuri de familie. Sunt foarte multe jocuri, si cel mai preferabil, este sa te joci si tu cu ei o perioada de timp, pentru ca ei sa invete sa comunice unul cu celalalt intr-un mod civilizat. Cand chiar obosesti, procedeaza cum au facut si ai mei si arbitreaza-i din cand in cand, sa nu fie lovituri sub centura.