Intre doua sticle de rachiu si-o dama a cautat o absolvire morala si a gasit-o intr-un fel de "carpe diem", asadar motivul este intemeiat.
Motivul poetului este suficient si prea mult chiar atunci cand iubesti cu adevarat. Atunci cand te iubesti femeia ar putea fi prima vinovata si tot ar trece cu vederea celalalt. Situatia poate fi si cand se inverseaza rolurile identica. Sunt si femei sau barbati care considera un lucru normal ca partenerul sa ii insele dar considera o blasfemie sa insele ei. Fiecare are gandirea lui in astfel de situatii. Eu am invocat acest motiv al lui Minulescu.
Atunci cand iubesti cu adevarat, indiferent daca esti femeie sau barbat, tradarea isi lasa pentru foarte mult timp amprenta, chiar daca se va trece peste acest episod.
Femeia este un mister inca de la facerea ei deoarece Adam dormea cand femeia a fost facuta din caosta Sa si nu ne spune nimeni cum a fost facuta. Daca de Adam stim ca a fost facut prin suflare de la Dumnezeu, despre femeie nu stim cum a primit viata, asa ca noi barbati se cuvine sa intelegem femeile si sa le iertam caci prin ele am cazut in pacat dar tot prin ele ne-am ridicat!
E vorba de diferenta dintre realitate si fictiune, asa ca nu vad cum o situatie reala ar putea fi comentata prin prisma unei situatii generate de o traire interioara, de o fantezie si de imaginatie, in fond!
@Tepes, unde te infurii asa, omule? Chiar bagi mana in foc ca jumatatea ta greseste, te insala, si tu, in marinimia ta o ierti de fiecare data? Daca tu ti-ai permis sa concretizezi si sa generalizezi(desi, repet, e vorba de fictiune!), imi pot permite si eu sa aplic spusele tale la situatia ta! Ce zici? Vezi ca nu-i corect?
Nu stiu cit de inteleasa este aceasta poezie a lui minulescu.eu cred ca intreaga poezie incearca sa explice trairiile interioare ale firii omenesti atunci cind e incercata de sentimente contradictorii precum a iubii, a simtii ura sau nesiguranta.In definitiv, oare conteaza pentru oricare dintre noi ca mine ne vom simtii tradati daca azi, chiar si pentr-o o clipa am iubit sau am fost iubiti neconditionat(azi mi te dai toata)?