Eu nu am făcut liceul la Arad deci nu știu exact dacă au internate, dar cele mai bune ar fi colegiul `Moise Nicoară` și Liceul de Informatică (cele mai bune licee teoretice).
National College "Moise Nicoară" – unul dintre cele mai bune licee din oraș (performanță ridicată la Bacalaureat).
Vad că se împinge în fața Moise Nicoară. Haideți să stabilim cum e treaba acolo. Ai două variante, ori ești extrem de bun la învățătură (gen olimpic) ori ai cel puțin o vilă cu două Mercedes în fața casei. C'mon. În licee și școli bune (mă refer și la nivel național ) ajungi dacă ești bun sau ai nspe mii de pile. Însă în majoritatea cazurilor elevii sunt foarte buni și au note foarte mari. Sunt clase intregiunde cea mai mică medie generală este mult peste 9. Asta e prima problema.
A doua problema este că locurile de admitere în liceele high-level (ca și în alte licee mai puțin bune) sunt limitate și, întâietate vor avea elevii care termină gimnaziul la instituția de învățământ respectivă, nu cei de la școli din sate sau de cartier. Fact.
1. Pluralul pentru camin este camine. Cu regret, ma tem ca nu te incadrezi pentru Moise Nicoara.
2. Licee cu camin ar fi Vasile Goldiș, Liceul Tehnologic de Științe Aplicate.
Dar am vazut licee care au cantina. S-ar putea sa aiba si camin. Suna la ei (gasesti numerele pe net) si intreaba. Ghiba Birta, Liceul Tehnologic de Construcții și Protecția Mediului.
De unde ești boss... și ce medii ai la mate și română - să știm să te trimitem la locul potrivit!