| gioxsv a întrebat:

Salut! Am 16 ani si sunt in clasa a 10 la la profil mate-info, dar am realizat recent ca vreau sa urmez medicina dupa ce termin liceul. As vrea sa stiu daca profilul afecteaza aceasta alegere (e.g daca ar trebui sa invat mai mult din cauza lipsurilor de ore de biochimie in orar), daca ar trebui sa ma focusez doar pe materiile de admitere si nu de bacalaureat mai mult, si cand ar trebui sa invat extrascolar in principiu doar aceste materii. In prezent, ma focusez mai mult pe matematica si fizica, dar as dori sa fac meditatii de biologie si chimie din clasa a 11a. Este cumva prea devreme sa ma gandesc la aceste lucruri? Sa ma apuc sa invat de acum sau ma strofoc degeaba? Va rog frumos, si multumesc anticipat!

2 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"sa urmez medicina...as dori sa fac meditatii de biologie si chimie din clasa a 11a. Este cumva prea devreme"

e ok și de bun simț așa. Baftă!

| Violleta2022 a răspuns:

Nu, profilul de la liceu nu afecteaza deloc intrarea la o anumita facultate, dar va trebuii sa inveti singur acasa BILOGIE si CHIMIE, fiindca din ele vei da examenul de admitere la facultate.
Este intr-adevar foarte bine sa incepi meditatiile dintr-a 11-a fiindca ai nevoie de o pregatire serioasa deoarece exista inca concurenta acerba la examenul de admitere.