Mincare pasată normal cum este de exemplu supa cremă sau piureul, unele alimente sunt pasate la blender adica măcinate sau mărunțite si devin ca o pastă, ele sunt utile pentru diferite persoane care au probleme cu stomacul sau dantura si nu pot minca alimente solide nu pot mușca din carne, sau pentru bebelusii nou nascuti mama lor le da totul pasat la blender morcov cartof etc. Pisat sai pisată (fără Ș) poate fi o pastilă pisată sfarîmata sa o poti dilua in apă.
PISÁ, pisez, vb. I. Tranz. 1. A zdrobi, a sfărâma o substanță, un corp solid prin loviri repetate (cu pisălogul, cu ciocanul etc.), pentru a le face mai mărunte sau a le preface în praf. 2. A bătători, a bătuci, a frământa cu picioarele zăpada, pământul etc.; p. ext. a dansa, a juca. 3. Fig. A bate tare, a snopi în bătaie. 4. Fig. A plictisi, a bate la cap, a sâcâi pe cineva, repetându-i același lucru; a pisălogi. – Lat. pi(n)sare
pasat2, ~ă a [At: MDA ms / Pl: ~ați, ~e / E: pasa] 1-2 (D. obiecte) Cedat (temporar). 3 (D. legume, fructe) Trecut prin sită. 4 (Pex; d. legume, fructe) Mărunțit. 5 (Spt; d. minge) Trimis către un coechipier
Sunt două noțiuni diferite, care au același rol de mărunțire a unui aliment, dar în stare diferită: fin sau mai mare.
Faci tu pe mâncarea ta ce scrii aici analfabetule!
Am mancat o litera si sunt analfabet? Tare, nu? Idioti sunt oamenii ca tine care nu inteleg gluma. Ironia [sau gluma, cum vrei s-o iei]nu e pentru oameni prosti.
Aici sunt de acord cu Romeo, ai fi vrut tu să fie o glumă, dar nu ți-a ieșit.
Dar chiar e atat de greu sa intelegi intentia propozitiei? =]]] Nu stie ce sunt simbolurile astea sau ce?
Eu n-am nicio problemă, aș fi putut trece peste intenția asta de glumă slabă eșuată, dar uite că alții nu. Eu doar am zis să îl susțin, poate te ajutăm să îți schimbi perspectiva asupra glumelor.
Recunosc ca nu era cea mai inspirata gluma.
"Tu faci pipi pe macare?=]]]" asta numești tu glumă "om prost" ce ești?
Chiar crezi că te-am făcut analfabet că ai greșit un cuvânt? Cred că ai făcut cu femeia de serviciu limba română!
Bă Analfabet ești pentru că nu ai citit niciodată dicționarul limbii române, iar cu ajutorul google nici măcar nu ai căutat cuvintele ce au fost puse la întrebare!
Mai pune mâna pe o carte și să o citești!
Asa la conceput maica sa dintr-o gluma!
acest user e redusul mintal. Eu nu știu de ce permite adminii toți idioții sa își facă cont pe TPU. Se justifica ca e ironic, ca glumește dar nu se vede cât e de penal cu glumele lui de balta.
Mancarea poate fi si PISATA.
De exemplu,, se pune usturoi pisat''! nu pișat! virgula face diferenta!
Era o gluma, stiu bine chestia asta.=]
doina9041 întreabă:
anonim_4396 întreabă: