Întrebare recomandată | DanMaharajah a întrebat:

Salut! Din toamna voi incepe facultatea de medicina generala din Bucuresti. Doresc ca pe viitor sa fac rezidentiatul in Sua.
Care ar fi pasii de urmat? M-am interesat pe net, dar n-am prea inteles chiar tot.
Din cate am inteles dupa anul 3 va trebui sa dau STEP1 si dupa anul 6 STEP2.
Trebuie sa am vreun test de limba engleza?
Voi fi repartizat intr-o zona mai defavorizata doar fiindca vin din alta tara?
Funda!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tu nici liceul nu l-ai terminat si deja te vezi in America, ca rezident la medicina?
Intai da-ti BAC-ul si asigura-te ca intri la Facultatea de Medicina din tara. Dupa ce o termini, mai vorbim.

"în 11 Aprilie 2021 | DanMaharajah a întrebat:
Care este cea mai buna facultate de medicina din tara?
Sunt a 11-a deja m-am apucat de invatat serios pentru admitere la medicina..."

| DanMaharajah explică (pentru Violleta2022):

Stii ca inca din anul 3 trebuie sa dai anumite teste la care trebuie sa te pregatesti din timp.
Ma gandeam sa zic ca deja am intrat ca sa nu zica lumea "nici n-ai intrat la facultate si deja te gandesti la rezidentiat"
Choiar nu poti fi si tu draguta sa ma ajuti cu niste sfaturi? Eu m-am documentat cat de cat, dar nu foarte bine

| Violleta2022 a răspuns (pentru DanMaharajah):

Dupa cum spuneam, nu-ti fa planuri peste 5 ani, cand se stie cat de greu se intra la medicina si sunt sanse sa nu intri din prima. Ia-o cu incetul si intai vezi daca iei BAC-ul!

In ce priveste rezidentiatul in America este aproape imposibil sa-l obtii, doar daca termini cu media 10 la facultatea de medicina... fiindca se ia in considerare o emigrare in America, tu nefiind cetatean american, deci nu ai nici un drept sa fii rezident la medicina acolo.

Chiar nu te ajuta cu nimic daca sunt draguta cu tine si te mint frumos, fiindca nu-i un sfat realist, doar o minciuna.
Mai documenteaza-te te rog, fiindca stiu ce spun, sunt cetatean occidental si copii mei au terminat si facultatea in occident, asadar stiu ce vorbesc.

Ti se deschid toate portile dace esti olimpic international la: chimie, fizica sau matematica, avand sanse sa priemsti oferta de la faculatti internationale, inclusiv cele americane. daca nu, trecii prin furcile emigrarii si numai daca intrunesti un anumit punctaj, primesti viza de America, ajungi aoclo, dai examene de echivalare si speri sa poti ajunge la nivelul lor.

| dinaprilie a răspuns:

Sa traim pana atunci…