| PepoMagnifico a întrebat:

Salut, sunt și eu într-o dilemă. Am dat acum 2 săptămânii proba de bacalaureat la română.
Am avut:

• Subiectul 1, punctul A pe baza textului la care se iau puncte cel mai ușor

• Punctul B cu textul argumentativ la care consider că e 50/50 corect

• Subiectul al doilea care mi-a cerut rolul notațiilor autorului dintr-un fragment dat. Am prezentat ce sunt acele notații, ce rol au, cui i se adresează și am identificat câteva din fragment

• Iar subiectul al treilea mi-a cerut să prezint relația dintre două personaje într-un text narativ studiat, aparținând lui Ion Creangă sau lui Ioan Slavici. (Aici am ales Moara cu noroc și am început cu titlul, anul apariției, volumul în care apare și tema abordată. Am continuat prin prezentarea personajului principal Ghiță, cum este el, ce își dorește, ce face pentru a oferii un trai mai bun pentru el și familia lui. Am menționat despre apariția lui Lică Sămădăul și despre cum prezența lui îl transformă pe Ghiță într-un om rău. Am scris despre conflictul interior pe care îl are Ghiță, cum sunt evidențiate trăsăturile lui și cum se termină povestea + ce reiese despre firea umană)

Eu după ce am ieșit din sala de examen am crezut că voi obține un rezultat relativ bun ținând cont că am scris câte ceva la fiecare cerință și nu am lăsat nimic gol (și am scris ce mi-a cerut, nu am scris doar cu ideea de a fi pur și simplu), dar recent după ce am primit rezultate am fost lăsat confuz din cauza faptului că am luat nota 5, 50? Sincer nu mă așteptam la ceva nota de 10 sau 9, maxim un 8 sau cel mai mult un 7 și ceva dar de ce 5, 50? Atât de aproape de a pica și eu mă simțeam relaxat înainte de a vedea. Acuma întrebarea mea mare este: Are rost să fac vreo contestație? Adică sunt conștient că îmi poate crește sau scădea nota și ar fi foarte nasol să-mi scadă sub 5, dar nu înțeleg cum de abia am luat proba când am stat toate cele 3 ore și am scris 11 pagini în total cu răspunsuri la fiecare cerință. În medie care ar fi un procentaj ca în urma unei contestații nota să crească? Dar să-mi scadă sub 5? Dacă abia mi-o dat 5, 50-ul de unde ar putea să-mi mai scadă?

Astăzi ar fi ultima zi în care aș putea să mă decid dacă depun sau nu și nu o pot face.
help pls;/

1 răspuns:
| raaayyy a răspuns:

Eu cred ca ar trebui sa depui contestatie daca te surprinde atat de mult nota. Verifica pe barem si vezi ce nota crezi ca ti ar iesi, compara cu 5, 50 si daca diferenta e mai mare de 1 punct cred ca merita sa depui contestatie. La cat spui ca ai scris e putin probabil sa ti scada sub 5, dar e important sa compari bazat pe barem. Succes!