Bine]nţeles că există. După Simeon Mehedinţi, înjurăturile la români s-au propagat prin 1800, fiind preluate de la ţigani(ca să folosesc termenul originar). Înainte, injuriile erau specifice armatei, marinei sau închisorii.
Revenind la întrebarea ta, există bun simţ-în fiecare din noi. E uşor să adopţi un limbaj vulgar şi să reacţionezi înjurând. Schimbarea începe cu schimbarea ta- te educi până când nu mai înjuri- apoi poţi să încerci să-i schimbi pe alţii. Chiar dacă nu vei reuşi să-i faci pe ceilalţi să nu mai înjure, vei deveni imună la înjurături.
Îţi recomand cartea Altă creştere-şcoala muncii, scrisă de Simion Mehedinţi Soveja (profesor de geografie şi geopolitică, membru al Academiei Române din 1915, pedagog ). Poate cartea are un nume ciudat, care te fac să te gândeşti la comunism, dar îţi garantez că nu are nicio legătură cu comunismul, ci cu spiritul românesc tradiţional. Sper că te-am ajutat!
E prost înţeles conceptul ăsta de cuvinte obşcene. Pe omul prost îl interesează aparenţa, nu esenţa.
Nu cred ca avem ce face.Schimbarile depind doar de noi insine.Nimeni nu poate schimba oamenii decat ei insisi se pot schimba!
Intraga populatie romaneasca si nu numai crede ca prin aceste cuvinte folosite frecvent va impresiona, dar se inseala...De aceea suntem cine suntem si pe buna dreptate celelalte tari europene si nu numai ne cam evita...
Nu, nu mai exista! singurul lucru pe care il putem face este sa ne prefacem ca nu vedem, nu auzim si sa incercam sa ne educam copii asa cum am fost noi educati. Oricat am incerca, societatea nu mai poate fi schimbata din pacate, alergam cu pasi repezei spre haos!