Eu iti recomand sa cauti pe wikipedia, ai articole bine concepute despre, bit, octet, kilobit, etc. Citind tot, vei intelege mult mai clar.
Asa, pot sa iti spun ca un bit reprezinta o confirmare : da sau nu. Deci o injumatatire a necunoscutului. 8 biti se numesc un octet.
Aha,dar am citi pe wikipedia si nu prea mo lamurit de aia v-am intrebat pe voi...dar mersi de raspuns, intra pes siteul mesu daca ai timp>>www.leoveanu.tk
Ce inseamna.tk?
Un bite nu e egal cu 8 biti, pe bune, ce logica e asta? Vorbim romana sau engleza? Biti /bytes.
.tk=domeniu gratuit doar numele,,,,,
deci 1 bytes/octet=ii egal cu 8 de 0 sau de una da? sau nu?
Fain site-ul. Bravo! Dar fa ceva cu intensitatea culorilor, sunt prea puternice, ma doare capul.
Nu sunt expert, dar :
Un bit e fie 0, fie 1. Logica se bazeaza pe da sau nu. Logica extinsa include si "poate", care a dus la crearea aparentei "inteligente artificiale", care apare sub forma oponentilor din jocuri, care "gandesc"singuri.
Ai fie Da, fie nu, fie 0, fie 1. Pe asta se bazeaza totul.
Un octet e alcatuit din 8 biti. Daca valoarea poate avea doua variante: 0 sau 1, in cazul a 8 biti, pot fi 2 la puterea a 8a combinatii = 256 de valori. Asta vine de la 0 pana la 255.
Asadar combinand valori de 0 si 1, intr-un octet, ajungi pana la valoarea maxima de 256 de biti. (Microsoft, Intel, etc se bazeaza pe asta. Java se bazeaza pe valori de la 127 la 128). E complicat, si mai bine intrebi pe softpedia sau citesti o carte pentru incepatori.
Vrei sa spui ca in-trun octet pot fi 256 de valori
Da. 2 la puterea a 8a. Doua varianta : da sau nu, in 8 variante adica 256 de valori. Daca prima varianta e 0, ca sa avem 256 de valori, ne oprim la 255.
Sper ca are sens pentru tine.
Iar alisayer are dreptate. Da-i un vot.
Pai dar cum ca un octet are 8 valori ...cum are 255...
stiu ca poate avea 8 de 1 sau de 0 si cum are 255 de valori explica-mi te rog
De la 0 la 255, cate numere sunt? Nu 256?
Iar 2 la puterea a 8a face 256.
Nu pot sa explic mai clar, citeste o carte pentru clasa a 9a. Noapte buna!
Citez:
"The term byte was coined by Werner Buchholz in July 1956, during the early design phase for the IBM Stretch computer.It is a deliberate respelling of bite to avoid accidental mutation to bit."
Eu am intrebat daca un byetes este 8 bite adica 8 de zero sau de unu
Mersi
Sigur ca da. Un byte (nu e corect "byetes") este egal cu 8 biti sau bites.
nustiu_2803 întreabă:
TrollHeart întreabă:
anonim_4396 întreabă: