| spad3r a întrebat:

Va rog, spuneti-mi daca zic bine...
Modurile personale :
la indicativ : eu merg, tu mergi, el merge, noi mergem, voi mergeti, ei merg
la conjunctiv - prezent : sa merg, sa mergi, sa mearga, sa mergem, sa mergeti, sa mearga
la conjunctiv - perfect :eu sa fi mers, tu sa fi mers, el sa fi mers, noi sa fi mers, voi sa fi mers, ei sa fi mers
conditional optativ - prezent : as merge, ai merge, ar merge, am merge, ati merge, ar merge
conditional optativ - perfect : as fi mers, ai fi mers, ar fi mers, am fi mers, ati fi mers, ar fi mers
imperativ : Mergi Mergeti! nu mergi, nu mergeti!
NEPERSONALE
infinitiv : a merge
gerunziu : mergand
participiu : mers
supin : de mers dau FUNDA

10 răspunsuri:
ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

Nu stiu in ce clasa esti tu, dar pot sa-ti spun sigur ca indicativul are mult mai multe timpuri decat prezentul ala pe care l-ai insirat tu aici.
Lipsesc: perfectul simplu, perfectul compus, mai mult ca perfectul, imperfectul, viitorul I si II.

| leonardo a răspuns:

Bravo tinere happy!

| Someonelikeyou a răspuns:

Da, e bine!:*

| Name_3685 a răspuns:

Da.sunt corecte

| AnaMaria_4205 a răspuns:

Le-ai zis foarte bine. Pe noi, in clasa a V-a ne-a invatat ca trecutul se numeste de fapt perfect si are mai multe timputi :perfect simplu, imperfect, perfect compus si mai mult ca perfect! Le-ai zis corect!

| Meloque a răspuns:

Este foarte bine.

| spad3r explică:

Noua asa ne-a zis, si in caiet scrye, conjunctiv -perfect si mie mi se pare ciudat dar e CONJUNCTIV_TRECUT, mersi oriqum

| ViorelaVio a răspuns:

E bine dar la conditional optativ si la conjunctiv a doua forma e tracut nu perfect adica conditional optativ -trecut :as fi mers..., dar poate asa ai invatat tu fiecare pofesor cu alta metodawinkingsucces!

| Rachel a răspuns:

E binehappy... funda?

| nadea_7134 a răspuns:

Este corect