De cele mai multe ori uit de problema pe care o aveam eu si incerc sa imi linistesc mai intai prietenul/a, nu mai ai timp sa te mai gandesti la tine cand vezi o persoana la care tii ca se simte aiurea. cel putin eu asa sunt. Si abia dupa ce reusesc sa imi calmez cat de cat prietenul, daca consider ca e intr-o stare in care nu i-ar face rau sa mai auda ca si eu ma aflu intr-o situatie proasta si ca am o problema care ma apasa, atunci ii spun si despre problemele mele si ne ajutam cat putem, incercam sa ne ridicam unul celuilalt moralul.
Daca sunteti buni prieteni incerci sa il ajuti sa iasa din starea de confuzie in care se afla, in acest fel va fi apt sa te ajute si el pe tine.
Eu am nevoie de ajutorul lui. Deci el trebuie sa fie apt sa imi dea un sfat... => ca trebuie sa il fac eu sa fie apt => sa-l ajut.
Asa ca in prima faza, ma las pe mine si-l ajut pe el.
Plus ca... cum m-ar putea ajuta dac anul ma asculta, sau daca pe el in framanta altceva? M-am intalnit cu el sa-i vorbesc lui, nu peretilor.
Nu?!
Pai avand in vedere ca ne simtim aman2 prost si daca suntem buni prieteni atunci gasim cum sa ne inveselim reciproc.fiind prieten cu cineva nu inseamna mereu ca unu dintre cei 2 sa ajute pe altul, ci sa invete sa se aujte reciproc. mie mi-s-a intamplat asta hiar azi.adica eram si eu si o prietena extrem de triste si am facut in felul urmator:eu am ascultat-o pe ea si ea pe mine, dupa care am incercat sa ne ajutam una pe alta.nu neaprat cu sfaturi deoarece in astfel de stari nu prea esti in stare sa dai sfaturi, dar macar am incercat sa ne inveselim.si chiar am reusit. dupa ce mi-a povestit problemele ei s-a simtit mult mai bine si dupa cateva ore eram in stare sa ne dau unei alteia si sfaturi... te sfatuiesc sa faci la fel... sper ca te-am putut ajuta
Daca este intr-adevar cel mai bun prieten(a) si respectivele probleme care te framinta nu necesita aminare pina va intilniti cred ca cel mai iute pui mina pe telefon suni si vorbiti incercind sa rezolvi cit de cit problema care te macina si nu iti da pace...
Am fost in situatia pe care o descrii mai sus si am considerat ca problemele mele mai pot astepta.Cum ma poate incuraja sau sfatui un om cu moralul la pamant? Ce sa imi spuna? Il ascult, il las sa se descarce dupa care sunt sigura ca lucrurile vor fi mai roz si atunci putem discuta altfel.
Kay1 întreabă: