Îmi pare rău să aud că treci prin asta. E greu să stai într-un mediu toxic și abuziv. Să știi că nu ești singură și ai dreptul la o viață mai bună. Vorbește cu cineva de încredere: un profesor, un psiholog sau sună la 116 111 (e un număr gratuit pentru copii).
Contactează Protecția Copilului: ei sunt acolo să te ajute dacă ești în pericol acasă.
Nu pleca cu iubitul tău fără ajutor: din păcate, nu te poate lua legal sub protecția lui până nu ai 18 ani.Nu e vina ta pentru ce s-a întâmplat în copilărie.Caută ajutor specializat pentru trauma ta.Chiar dacă pare greu acum, lucrurile se pot îmbunătăți.
Poti sa te casatoresti cu el daca părinții semneaza ca sunt de acord si asa devii majora. Daca nu vor sa semneze le poti spune ca vei spune la protectia copilului ca ai fost abuzata sexual. Dacă ceri protectiei copilului sa te ia din familie pentru ca ai fost abuzata sexual, te iau. Pe urma ar putea sa te ia in plasament parrintii iubitului sau chiar el daca dovedeste ca are venit si o locuință proprietate sau chirie.
Cel mai bine ar fi sa cauti parintii sa ii rogi sa iti semneze acordul pentru căsătorie.
Daca stai cu cineva fara casatorie nu ai binecuvantarea Creatorului peste relația ta si tot folosita si nefericita te vei simți.
Da așa e, Iubitul meu lucrează și părinții lui au casa lor ce îi va rămâne iubitului meu. Dar nu știu ce să mă fac. Unde trebuie să merg pentru actele astea de căsătorie?
Eu te-as sfatui sa vorbesti la protectia copilui / asistenta sociala in primul rand despre situatia in care te afli cu familia ta, dar nu ca act de razbunare, ci cat mai realistic! Unii adolescenti ( si o sa ma rastingesti ca te fac adolescenta) nu sunt constienti de cata ura au in ei si cu cata aciditate traiesc momentele, incat abia dupa ce pierd totul ( mama, tata, frati si alte rude) isi dau seama ce au avut din partea lor de fapt.
Ca mic exemplu, tatal meu a murit cand aveam 35 de ani, mama cand aveam 6 ani; tata a facut tot ce a putut ca sa ma realizez, sa am bun simt, educatie - dar ma tot certam cu el, glumeam cu el; chiar simt ca l-am tratat dur uneori, iar dupa moartea lui, simt durere si acum ca nu am reusit sa-i arat, macar acolo, in spital, ca nu e singur si ca ii simt durerea ( sau poate stia ca simt, stia ca fug tocmai sa nu mai simt durerea pe care i-o simteam si ma incapatanam sa cred ca maine va fi ok si maine ne vom certa din nou, apoi vom rade din nou...). Doare enorm cand realizezi ce ai pierdut si cat de prost ai interpretat lucrurile.
Asta nu inseamna ca durerea ta nu poate fi una reala, de aeea ai nevoie de un suport special, sa nu fi subiectiva la aprecierea lucrurilor asupra ta, pentru ca asa multe fete cad in capcana temerii de a nu da in vileaga pe cineva drag sau de care depinde.
Si mare atenti, aici poate fi vorba si de acel pusti de 18 ani! Pentru tine poate fi Superman, speranta ta, unica solutie, dar nu se stie ce te asteapta dincolo de mutarea cu el! La 18 ani, el e doar un copil nematurizat, neformat inca, la fel ca si tine. Amandoi aveti nevoie de cineva matur care sa va ghideze macar pana la 23-25 de ani, cand veti gandi altfel. nu te grabi sa faci acum o decizie sa apoi sa regreti o viata intreaga! Tu inca nu stii ce inseamna 20 de ani! Dar 40 de ani, dar 60 de ani?
Gandeste-te cati ani are bunica ta si ca si ea a fost candva ca tine! Priveste-o ca un copil ca si tine, care ar fi fugit din casa cu primul mandru care ar fi vrajit-o! Intreab-o, daca poti, despre cum a fost tineretea ei, prima ei dragoste, ce gandea ea atunci, ce regreta! ( asta daca poti comunica cu ea)
Si incearca sa vorbesti cu cineva care sa te poata consilia, pentru ca tu acum ar fi trebuit sa fii ajutata sa te dezvolti, ar fi trebuit sa primesti niste informatii care sa iti formeze imaginea despre lume, cate pericole sunt acolo, ca pana si pustiul ala de 18 ani, poate fi un pericol... sau, da, asa cum vezi tu, alesul vietii... sau cum zic eu, marea capcana!
Până împlinești 18 ani nu poți pleca de acasă.
Dar ce poți face este ca să te prinzi cu putere de Dumnezeu. La El toate lucrurile sunt cu putință; și intervine mai ales când omul nu mai poate face nimic. Caută să cunoști pe Dumnezeu și vei vedea minuni în viața ta.
Sarut mana, Anon, ai inteles situatia un pic gresit, dupa 16 ani te poti marita cu acordul parintilor. Legea asta s-a facut asa ca sa nu intre tiganii la inchisoare; ei se casatoresc la varste mai mici. Daca esti minora, si pleci de acasa fara acordul parintilor, esti adusa inapoi de politie, si iti bagi iubitul in probleme. Mai ai doi ani si un pic. Nici nu le cere acordul, caci nu ti-l vor da; nu iti arata cartile din mana. Asteapta doi ani, si pleci fara probleme. Cat despre judecata, cine nu are necazuri sa ridice primul piatra, si sa isi dea cu ea singur in cap. Vezi de tine-te de scoala. Succes!
Vă mulțumesc frumos dar e foarte greu maică mea când vorbisem cu ea anul trecut mi-a spus ca ea e de acord trebuie să fie și tata de acord?
Pare sa aiba custodia tatal, ca doar stai la tata.
Nu am custodie unde trebuie să locuiesc mama m-a părăsit la 9 luni și nu s-a mai întors nici în ziua de azi
Custodie inseamna ce parinte are grija de tine, cui i-ai fost incredintata de instanta, in cazul tau are custodia tatal tau, sau ambii parinti, asa ca nu poti sa te mariti fara acordul tatalui, caci el sigur nu a decazut din drepturile parintesti. Adica mai trebuie sa stai la el doi ani. Dar stiu ca e greu.
E problema lor daca nu te-ar crede, tu raporteaza la politie abuzul sexual! Omul ala e liber pe strazi si poate face acelasi lucru la mai multe pers
Îmi e teamă să spun chestia asta a încercat să se culce cu mine și și-a scos treaba și făcea chestia aia acolo jos adică se freca cum să spun să mă înțelegeți și îmi e teamă ca nu mă va crede
Nu poti pleca cu iubitul tau: el va face puscarie, iar tu vei fi internata intr-un orfelinat, daca nu in o casa de educare.
Nu stiu daca chiar te poate lua pe propia raspundere pana faci tu 18 ani, dar daca chiar ai degand sa pleci impreuna cu el, sa nu renunti la liceu. Chiar daca exista posibilitatea sa nu vrei sa faci facultatea, macar cele 12 clase si bacul luat tot e bine sa le ai. Si daca nu ma insel, te poti angaja la 16 ani ( cu program redus pentru ca ai 16 ani " sau ii vei implini ") ca sa poti sa ai un ban pus deoparte... Singurul sfat pe care pot sa ti l dau e doar sa nu renunti la liceu, ca iti va prii bine in viata aceea diploma, indiferent daca te decizi sa pleci sau nu impreuna cu el
Grea situatia, dar din pacate mentalitatea asta e la fel de gresita și dai din lac in puț.
Fuga cu iubitul nu numai ca e ilegala pentru el, dar majoritatea cazurilor ajung intr-o situatie si mai rea in viitor.