| Sebhp11 a întrebat:

Bună! Am 14 ani si am terminat clasa a 7 a cu media 10 (nu vreau sa ma laud. ) Ideea e ca oricât de mult as incerca, părinții mei, în special mama nu e niciodată mulțumită îndeajuns de ce fac. Azi am fost la meditatii la mate (pentru ca ma obliga sa fac si in vacanța) și s-a luat de mine profu ca nu am lucrat cum trebuie si ca am copiat ultima parte a 2 exerciții. (Eu ieri m-am intors din Paris la 10 noaptea si nu am avut timp sa fac mai mult). Mâine trebuia să plec la mare cu mătușa și verusoarele mele, am luat si bilet de tren, dar mama a zis ca nu mă mai lasă. Ce pot sa fac?

Răspuns Câştigător
| Gabriel010 a răspuns:

Cam nimic. Esti minor/a si ai ghinionul de asa parinti. Ei cred ca rolul tau in viata e doar ala de a invata si atat ( si de a munci cand devii mare, probabil asta cred ei). Nu prea ai ce face decat sa incerci sa porti o discutie calma cu ea ( dar daca vezi ca nu e rationala, nici asta nu isi are rostul) si va cam trebui sa rabzi pana cand vei putea sa te realizezi singur/a. In vacanta sa faci meditatii., absolut absurzi. Nu stiu cum de te-au lasat la Paris sau cum ai ajuns acolo ( oricum in aceasta latura nu ai mentionat prea multe).
In fine, sunt multi in asemenea situatii, cu parinti absurzi, in general astfel de copii, cand cresc mari, au anumite probleme comportamentale, pentru ca nu e sanatos pentru psihicul copilului un asemenea comportament. Nu se dezvolta deloc sanatos, dar cred ca nu ai cui ii spune pentru ca ei, cel mai probabil, dupa acest tip de gandire, nu cred ca vor pricepe. E pacat pentru ca un copil e bine sa traiasca in armonie cu parintele lui pentru psihicul lui, nu in cearta si scandaluri, reprosuri, samd. Asta ii va crea probleme psihicului lui mai ales venind de la parintele lui, omul de "nadejde". Cand copilul nu mai are nici sprijinul lui... psihicul lui pierde mult.

5 răspunsuri:
| AnonimulFornicator a răspuns:

Pai ce naiba vor ai tai, media 11?

Răspuns utilizator avertizat
| Moggy a răspuns:

Poti să îi explici mamei tale că este pur și simplu exagerată și că are o frică nejustificată cum că nu vei avea rezultate bune și pe viitor. Ii spui ca ai reușit să demonstrezi că înveți eficient atâta timp cât ai avut media 10 și ca nu e motiv de îngrijorare pentru ea.

| Sebhp11 explică:

Multumesc mult tuturor! Până la urmă m-au lăsat să plec cu o zi întârziere

| pandrei6382 a răspuns:

Sa vorbești cu părinții tăi și sa le arăți ca ai rezultate excelente la învățătură, și nu ai nevoie de meditații peste vara, doar pentru o critica a unui profesor care are nu știu câte facultăți nu înseamnă că contează, vacanta de vara s-a dat pentru a te relaxa nu muncii din zori. exista o posibilitate sa îți răspundă cu "ai examen la anul", în acest caz ii spui ca începi meditațiile odată cu școala. nu mis e pare normal, sincer.