| Babyflay a întrebat:

Bună, ce părere aveți de o mamă toxică? Vă rog. precizez ca sunt trecută de vârsta de adolescentă.

22 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dacă te sustii financiar poți să păstrezi distanta.

| mihai69 a răspuns:

Cr părere să am? Știu cum e.
Ghinion.
Caută să te distanțezi cât mai mult posibil.

| Babyflay explică (pentru mihai69):

M-am distanțat… si nu își dă seama cât de rău îmi face.

| Kiran a răspuns:

Atat timp cat nu ii preiei abilitatile critice si dramele, "nu poti sa-ti alegi familia, dar poti candva sa iti alegi familia"

| Hyperion7 a răspuns (pentru Kiran):

De obicei, se întâmplă să preluăm inconștient acele tipare toxice, de aceea e necesar să facem terapie, pentru a vindeca acele rani, dar și tipare toxice preluate.
Surprinzător sau nu, atragem persoane la fel de toxice până vindecam acele părți.

| Babyflay explică (pentru Hyperion7):

Am făcut și terapie. nu a fost mare brânză

| Kiran a răspuns (pentru Hyperion7):

Este o problema, niciodata nu scapi de ele, le inlocuiesti temporar si fortat cu altceva, dar mereu exista momente cand revii la starea initiala, de asta terapiile necesita luni de vizita.

| Mag33 a răspuns:

Mama-i doar una si a mea este minunata.
Iubeste-o asa cum este.

| Babyflay explică (pentru Mag33):

Hmmm… eu zic sa te bucuri daca mama ta e minunată
A mea se comportă cu străinii foarte frumos, rade, glumește și plina de viață. în rest Doamne ajută

| cyyprian a răspuns (pentru Babyflay):

Iisus Hristos spune "Tată, iartă-i, căci nu știu ce fac!"

S-o ierti si s-o iubesti obligatoriu, dar sa ai grija de persoana ta, sa devii una buna. Viata ta e viata ta happy

| Năsăud a răspuns:

Poate anumite frustrări personale le varsă tocmai pe tine.
Trebuie să fii puternică și să analizezi exact ce anume nu funcționează.
Sau să ai o persoană de incredere care poate analiza nepărtinitor situația.
Nu știu dacă e prea posesivă si vrea să controleze sau ce probleme sunt.

| Babyflay explică (pentru Năsăud):

E prea posesivă… și efectiv eu am familia mea și dacă cumva nu ascult sfatul ei sau nu știu. gata.
Deci ea vrea să controleze tot
Eu dacă mă luam după ea până în momentul de față eram despărțită de mult

| AdeA1991 a răspuns:

Din pacate este mai des decat crezi. important este ca ai identificat comportamentul si poti sa il parezi daca inca mai doresti sa ai o relatie cu ea.
Personal am observat ca mai rarut ca-i mai dragut merge cel mai bine, desi sa fiu sincera prefer no contact, din pacate pentru mine, sta mult prea aproape de mine.

| Babyflay explică (pentru AdeA1991):

Eu am noroc ca nu sunt în România… și cam așa fac și eu dacă sună vorbește cu copilul și atât eu nici nu mă arăt si nici nu vorbesc… evit cat de mult pot
Și după aia mă simt eu vinovată poate nu fac bine poate ca și eu voi primi la fel gândurile astea mă omoara

| AdeA1991 a răspuns (pentru Babyflay):

Nici eu nu mai sunt in Romania, dar intre timp mama s-a mutat aici( fraiera eu pe de-o parte pentru ca o stiam singura). si fix la fel faceam si eu. dar sa iti spun ceva. copilul o sa vada cum il tratezi si pe baza asta o sa se construiasca relatia voastra si o sa te trateze pe vitor.

e posibil ca ce faci tu acum sa se inregistreze ca un pic de anxietate sociala la cel mic, dar se poate remedia cu rabdare. momentat tu trebuie sa ai grija de tine ca cel mic sa poate avea langa el cea mai buna versiune a ta pe care i-o poti oferi, si care nu prea poate sa se arata cand mami e stresata din cauza lu buni.

Vinovatia dispare in timp, asa ca fa ce este cel mai bine pentru voi ca familie, aia batranii au avut sansa lor, iar acum culeg ce au semanat in totii anii in care ai fost copil.

| Maskatu a răspuns:

Din păcate părinții nu ți-i poți alege. You get what you have. Eu am ambii părinți "toxici". Filmul a început să se rupă de când am plecat de acasă la casa soției. Mama nu a suportat-o de la început pe soție (tipic nu?). Ne-am însurat, lucrurile au mai mers 2-3 ani apoi de la un mic derapaj al mamei (ne-a jignit deși nu avea dreptate în ceea ce spunea) am tăiat relațiile definitiv.

Nu ne-am mai vizitat, sunat o perioadă. Am mai încercat să iau legătura cu ei, mama nu vrea să mai vorbească cu mine, iar tata răspunde dar vorbește de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu mama nu am mai vorbit de 6-7 ani și nici nu am mai văzut-o de atunci deși stăm în același oraș.

Am încercat să vorbesc cu ea dar tata găsește scuze penibile....ba că e plecată, ba că e la baie, etc. Ei de sunat nu m-au mai sunt deloc în ultimii 5-6 ani. Am acceptat situația așa cum este și mi-am continuat viața.

Vorba unei mare intelectuale contemporane cu noi... me place nu ne place, that's gone.

| Babyflay explică (pentru Maskatu):

Știi aia cu toții copii merită părinți dar nu toți părinții copii? No.

| Dragosstpu a răspuns:

Oamenii toxici pot fi de orice natura: parinti, frati, unchi, veri, colegi, amici, profesori, sefi etc. Familia nu ne-o putem alege. Daca mama te jigneste, descurajeaza, este pe contra ta in ceea ce spui sau faci, nu te ajuta cand ai nevoie, atunci este un semn clar ca este o persoana care are un impact negativ asupra vietii tale (chiar daca este propria mama). Si atunci ar fi bine sa limitezi contactul cu ea. Si cel ramas sa fie in puncte unde nu isi poate exprima toxicitatea, sau pe minim posibil.

| RealSoul a răspuns:

Majoritatea știm cu toți cum sânt părinții toxici sau mai rău de atâta.

| RealSoul a răspuns:

Cei care nu pot oferi educația reală și Adevărată unor copii este clar că nu au ce oferi că părinții copiilor lor.

Bine înțeles că mai sânt și copii răi obraznici neîndemânatici, care nu-și respectă părinți își bat joc de părinți lor bunătatea părinților lor.

Educația este cea mai lipsă din câtă văd eu în lumea care trăim și mă refer și la adulți și la copii, este listă de educația masivă și gravă de tot da de tot...

| lukatol a răspuns:

Una foarte proasta. Am avut o mama toxica si negljenta si fix sa scap de ea am fugit de acasa la 5 ore departare. S-a incercat no contact dar amenintau politia dupa iubita asa ca ii sun saptamanal si ce bine imi e