anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna, nu stiu daca e buna categoria care am ales-o, asta e prima data pe TPU, deci recent fratele meu a intalnit o fata, cu care m-am imprietenit foarte repede si am ajuns sa fim super apropiate, cand am inceput sa povestim, mi-a adus vorba ca are o sora si un frate, si cu sora ei m-am imprietenit, am ajuns sa fim cele mai bune prietene, insa, am aflat ca fratele ei e de aceeasi varsta cu mine (tin sa mentionez ca ei sunt din alta tara, dar fratele meu a zis ca e posibil sa ne mutam acolo daca lucrurile merg bine) revenind, i-am scris acestui baiat, ne am inteles foarte bine, si lui ii placea de mine, dar a zis ca nu dorea relatie, nu a vrut sa mi spuna motivul dar mi-a spus ca nu este nimic personal, dar a spus si ca nu vrea sa ma raneasca am vorbit si cu sora lui, spunandu mi ca acesta s-a despartit de o fata si o iubea foarte mult dar o ignora uneori, si de atunci a zis ca nu mai vrea relatie, am vazut si unele reeluri pe insta la care dadea like, si nu stiam daca este despre mine sau despre acea fata,(apropo, am rugat o pe sora ei sa se uite la chats pe insta si aparent sunt singura cu care vorbea) apoi, mi-a scris din nou, din nou am inceput sa vorbim, apoi iar a inceput sa ma ignore, tot din acelasi motiv,, nu vrea sa mi dea sperante false si sa ma raneasca" vrea sa se si pocaiasca, cred ca si din acea cauza, si eu cred in dumnezeu, si stau mereu sa ma rog la dumnezeu rugandu l sa mi l dea, si probema e ca pe el il vreau, sa avem o familie copii etc, vor veni in tara peste o saptamana timp de 2 saptamani, si daca va vorbi cu mine, nu stiu daca sa i raspund sec, sau sa vorbesc cu el sa putem tine legatura din nou, incep sa l iubesc chiar daca nu ne stim de mult timp, as vrea sa ma schimb, sa am obiceiurile lui, poate asa ma va placea, va rog ajutati-ma dati mi un sfat, l am si visat unele nopti, nu stiu daca el este trimis de dumnezeu, daca suntem meniti sa fim pe viitor, sau doar e ceva trecator, il iubesc prea mult ca sa il las, il vreau pentru mine, ce pot sa fac? credeti ca e trimis de dumnezeu si poate ca suntem meniti sa fim pe viitor?

4 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Ia legătura cu un preot sau un pastor (în funcție de biserica la care mergi), și întreabă-l ce spune Biblia despre o astfel de relație. Dacă Biblia spune NU, atunci 100% nu este de la Dumnezeu, oricât de mult ai dori tu să fie.
Noi nu trebuie să ne luăm după sentimente și simțăminte. Dragostea este un principiu și nu sentiment. Ceea ce este în inima ta pentru el este doar pasiune. Aceasta este de la cel rău care se folosește de natura slabă a umanității. Pasiunea este o contrafacere a celui rău a dragostei pe care Dumnezeu o dorește în inimile noastre. Dragostea este rațională și caută întotdeauna binele celuilalt. Întotdeauna.
De aceea toți oamenii să se prindă de Dumnezeu și să trăiască spre slava Lui. Doar așa inimile noastre vor fi în siguranță.
Nu căuta o relație cu băiatul acesta până nu vei afla ce spune Biblia despre o astfel de relație.
De asemenea, relațiile de prietenie de felul acesta se fac doar în scopul căsătoriei, și numai atunci când amândoi sunt pregătiți pentru căsătorie din toate punctele de vedere.

| eliancodrut a răspuns:

Esti chiar asa disperata? Nu ti-a spus ca nu vrea relatie? de ce voi, femeile credeti ca puteti dicta asupra unui barbat.
Eu, in locul lui, te-as ignora total, deoarece dai dovada de lipsa de educatie. Tu crezi ca daca doresti ceva trebuie sa ti se indeplineasca? Cata prostie in gandire!

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru eliancodrut):

Stai asa, ca se poate si mai si. Sa o vezi cand incepe cu faze ca ea il iubeste si e de fapt o zeitza si fraierul de muritor ar trebui sa fie recunoscator ca s-a uitat la ea.

| Kiran a răspuns:

Inainte de a ne lasa in seama zeilor, am putea sa ne temperam asteptarile si sa ramanem simpli muritori.

Primul lucru, in multe cazuri fratii / surorile pun vorba buna despre persoana ce o iubim pentru ca, se simt bine sa contribuie pozitiv la o posibila relatie de iubire.
Al doilea rand, tind sa cred ca sunteti tineri, inca mai sunt multe zone "gri" neintelese despre comportamentul uman in anumite situatii / contexte.
Si in ultimul rand, nu va cunoasteti fizic inca, doar ti-ai format un baiat pe baza unor fotografii si a unor conversatii. Totodata ti-ai intruchipat in el si iubitul ideal pentru a completa golurile despre el.

Pe scurt, nu considera orice baiat un semn de bun augur, provenit de la Dumnezeu. Asteapta si trateaza comportamentul sau prin comportamentul tau. De exemplu, tu cand iubesti, oferi toata atentia, timpul si devotamentul fata de persoana iubita. Lucrul acesta sta la baza idei de a iubii, deci, daca observi ca cineva se sfieste de multe ori sa isi arate lucrurile acestea desi cunoaste ca tu ii vei permite, ar trebui sa regandim daca chiar ne place sau este neinteresat.

| Alfasigma9 a răspuns:

Ca sfat prietenesc, aș vrea să pun accent pe un lucru extrem de important : nu vă cu cunoașteți mult și tu îl iubești și el te place. Mai așteptă, trebuie să-l mai cunoști, nu doar prin chat sau video call trebuie să vezi cum se comportă, reacționează cu oamenii din jurul lui. Trebuie să ai răbdare. Acum poate ți pe pare WoW, dar din cauza nerăbdării și a necunoașterii ai putea să te afli într-o postură deloc bună. Concluzia acestei idei este MAI OBSERVĂ, "NU TE ARUNCA DIN PRIMA", TREBUIE SĂ MAI CUNOȘTI PERSOANA, STAI CU PICIOARELE PE PĂMÂNT.
Referitor la distanță... poate el nu crede în relații la distanță, și are un pic de dreptate, mai ales dacă este o fire sensibilă... (Pentru a avea o relație la distanță trebuie să fi tare, foarte).
Apoi la faptul că a avut o relație și că nu mai vrea, însemnă că mai are nevoie de timp pentru aș reveni, poate a fost un șoc pentru el, sau încă are ceva pe suflet...
Faza cu, iar vorbiți și iar te ignoră nu e bună, arată indecizie după părerea mea. Din spusele acestea cred că are ideile confuze?
În ultima parte spui că vrei să te schimbi ca să te placă. NU! Dacă te iubește te iubește pentru ceea ce ești, nu te schimba tu pentru alții, fiecare are o personalitate unică, minunată!
Partea cu visatul, mulți visează, dar nu însemnă neapărat că e de la Dumnezeu. Atunci când stai toată ziua să te gândești la el, normal că creierul tău în timpul nopții va procesa acestă informație.
Pentru a răspunde la întrebări: nu poți face nimic, trebuie să o lași mai moale, vezi ce se întâmplă, nu pune prea mult suflet, dar nici să o lași baltă, fi un pic mai rece ( poate pare un pic greu, dar nu este... Încercă).
Nu se știe dacă sunteți meniți să fiți împreună. Poate vă fi alesul sau nu. Dumnezeu știe ce este mai bun pentru tine așa că ai încredere în el, nu te stresa prea mult, las-o mai moale și vei vedea că va fi totul bine?
Aceste sfaturi nu sunt atât detaliate din cauza necunoașterii vârstei sau altor factori care pot determina crearea acestor concluzii.
În final, ca ultim sfat este să vorbești cu o persoană adultă, de încredere sau cu un preot, de ce nu? Sper că te-am ajutat.