| alooooooooooo1111 a întrebat:

Buna seara TPU big grin
Va rog sa ma intelegeti am o problema in familie
am un tata si raw si cuminte happy dar cred ca e mai mult raw
deci sa incepem el mereu se crede ca un rege de muncit munceste are grija de noi dar are niste conditi care nu le suport sad
am 16 ani cand vreau sa ma duc la fotbal sau sa plec undeva la un prieten sau prin oras trebuie sa-i cer voie(asta este normal cred )dar cateodata mai uit si ma cearta
daca ma duc in oras imi spune ca la ora 10 sa fiu akas dar SUNT BAIAT nu sunt fata nu inteleg la fotbal la fel la ora 3-4 sa fiu acas si tot asa
la calculator nu ma lasa numai dupa ce imi termin trebuie de facut prin curte
si dupa pot sa ma joc dar sa-i cer voie...
si pe la ora 10 seara vine si imi spune ca sa sting calculatorul
acum pe bune cat consuma un calculator de 450 W in 1-2 ore?
va rog ajutati-ma sa rezolv aceasta problema
mentionez din nou sunt baiat daca as fi fost fata as mai fi zis dar na
cateodata imi vine sa plec de akas de suparare
va rog ajutati-ma si intelegetima ca numai suport crying((((
dau funda promit din tot sufletu ca-i dau funda celui care imi spune ce sa fac

acum imi cer scuze ca am scris cam multicel si poate am scris cu greseli big grin scuze

HELP!

41 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu stiu daca este vorba de consum, dar la 16 ani, nu ar trebui sa stai la calculator mai mult de 30-40 de minute pe zi, maxim 5 zile pe saptamana, ca sa nu-ti distrugi neuronii. Asadar, tatal tau iti vrea binele si e ciudat ca tu la 16 ani nu iti cunosti propriul interes si faci abuz de calculator

| alooooooooooo1111 explică (pentru Brigaela):

Brigela nu sunt un dependet dar ma supara faptul ca daca vb cu o fata sau cu un baiat pe mess cam pe la 10 seara ca atunci sunt colegi mei pe mess si am cu cine vb vn el si imi zice sa sting pc-ul...

| Brigaela a răspuns (pentru alooooooooooo1111):

Ai 16 ani, chiar n-ar trebui sa stai pe YM la 10 seara. E o pierdere urata de timp, din timpul cel mai pretios. la varsta ta ai atata de invatat si de citit ca e pacat de Dumnezeu sa pierzi timpul pe YM. O sa regreti in viitor timpul pierdut aiurea in momentele astea. Nu am zis ca esti dependent, am zis doar ca spui ca tii calculatorul deschis 1-2 ore ceea ce este absurd la 16 ani si iti prajeste creierul inutil. Ar trebui sa fii mai matur si mai responsabil al 16 ani, totusi, nu mai ai 7 ani sa nu stii ce e bine pentru tine.

| XDarkAngel a răspuns:

Iti zic una dintre problemele pe care ar trebui sa le rezolvi intai iar apoi se va schimba si comportamentul tatalui tau fata de tine. La inceput credeam ca vorbesc cu un copil de 12 ani. Te plangi exact ca un copil razgaiat (fara suparare, dar e adevarat). Stiu ca e cam sever, nu zic ca nu e, dar pana cand tatal tau nu va vedea ca nu te mai plangi si te comporti mai matur, peste o vreme vei putea sa-i ceri voia sa-ti largesti orizonturile. Dar mai intai comporta-te frumos o vreme, nu-ti va retrage restrictiile daca nu are incredere in tine.
Bafta!

| harciog a răspuns:

Nu pot sa nu admit ca am devenit subit fan a'la Brigaela dar ma tem si sint trist pentru ca toata pledoaria ei este in zadar.

| DirectDinBerceni92 a răspuns:

Daca aveam asa tata, preferam sa fiu singur.Am avut noroc ca tata e mai rece si ma pot baza pe el.Rece ma refer la discutii(nu m-a invatat sa ma protejez, sa injur sau ce sa fac si ce nu) dar cand aveam o idee in cap, spre exemplu carnetul de sofer m-a tinut in puf.Cand imi vede realizarile bate inima in el si ma sustine.Tot ce am invatat a fost de la prieteni si am fost independent.Cine m-a invatat sa ma comport si mi-a format caracterul a fost mama care imi zicea ce e bine si ce nu si pentru chestia asta o apreciez foarte tare.
Sfatul meu pentru tine este sa vorbesti ca de la barbat la barbat cu tatal tau si sa-i spui verde-n fata tot ce nu-ti convine,ca esti mai mare si iti trebuie mai multa libertate. Daca intelege bine, daca nu sa nu mai schimbi o vorba cu el, adica sa fii suparat.
P.S:Taicatu e mai comunist si cunosc destule cazuri si e destul de nasol.

| greenmoon a răspuns:

Dacă tu spui că el e ...raw, asta chiar e de rău. Crezi că viaţa înseamnă numai fotbal şi messenger? Nu. Cultivă-te, poţi găsi şi alte activităţi mult mai interesante, benefice. Situaţia ta este absolut normală, deoarece lucrurile astea se petrec mai oricui în perioada celor ca tine, cu nişte părinţi probabil mai stricţi. Cu mama ta ai încercat să discuţi?

| alooooooooooo1111 explică (pentru greenmoon):

Da vb cu ea
ea este mai deschisa imi da mai multa libertate si chiar daca ma lasa sa fac cam ce vreau nu fac prosti doar imi fac nebuniile pe la pc si pe afar...

| anonim4565 a răspuns:

Pai sincer bine face... uita-te cati copii devin violenti de la prea mult compiu.Sincer ai un tata bun.Cand o sa cresti o sa-ti dai seama de asta.

| alooooooooooo1111 explică (pentru anonim4565):

Pai da stiu dar vreau putin mai multa libertate simt ca ma tine prea mult adica na macar sa ma lase pana la 12 noaptea la pc... nu pana la 10

| SabbySabbynutza a răspuns:

Bunaaa:*:*:*:*:*:*:*.Ce arfi sa-i castigi increderea si sa faci cate ceva in plus.Cand il vezi ca mai are treburi deale baietilor incearca sa le faci tu, incearca sa-l atragi de partea ta. Sper sa te fi ajuta si te pup!happy

| N1m3n1 a răspuns:

Salut, imi pare rau de situatia prin care treci.
Nu ai mama, intreb ca nu ai mentionat nimica de ea.
Iati un job pe weekend si strange de bani ca sa ai intr-o buna zi cand te gandesti sa pleci din tara...
Ati incercat sa vorbiti, sa lamuriti situatia?
Este bine ca nu te loveste, poate isi face prea multe griji pentru tine...
Cu plecatu de acasa esti prea mic, iti va fi foarte greu, strange bani termina liceu si pleaca din tara. daca tot vrei.

| alooooooooooo1111 explică (pentru N1m3n1):

Ba da am mama ea chiar imi este de ajutor ma ajuta ma intelege si ma cam lasa sa fac ce vreau dar eu ma mai abtin sa nu o iau razna deci nu beau nu fumez nu fur nu fac prosti...

| N1m3n1 a răspuns (pentru alooooooooooo1111):

Sa zicem ca o viata ca tine duc si eu [duceam], sti ce am facut?
Am facut ce zicea el, nu comentam dar nici nu il bagam in seama, nu ma intelegeam deloc cu el, si acum [ tot 16 ani am si eu] este mai schimbat...
Tu o duci mai rau ca mine, pe mine ma lasa afara, dar in rest era la fel.
Cel mai greu lucru de suportat la parinti este ignoranta fata de copii, asa ca intr-o buna zi cand m-a enervat rau de tot i-am zis fara sa vreau "lasa ca vezi tu" si m-a intrebat "ce vad eu!", "ignoranta" si aatunci parca ia picat fata..., a trecut 2 ani si numai este asa sever.
Succes

Bv macar ai avut tupeu laughing mi-a placut raspunsul tau happy

Am avut nervi, am crezut ca imi iau o palma dar am scapat laughing
Nu stiu ce sa faci...La mine a mers

| Andreea153 a răspuns:

Brigaela: tu vezi ce scrii, asa, ca fapt divers?! La 16 ani, cum sa stai MAXIM 30-40 de minute?! Ai tai iti faceau asa si te controlau la sange sau mi se pare? La 11 ani stateam 3 ore pe net zilnic si sunt perfect sanatoasa.

| Brigaela a răspuns (pentru Andreea153):

Da, vad ce scriu. Eu la 16 ani eram destul de inteligenta si de matura incat sa-mi stiu interesul si nu pierdeam timp pretios pe calculator sau la TV. nu le foloseam deloc, in schimb stateam in fiecare zi doua ore la sala de lectura a bibliotecii si citeam. Sunt sigura ca esti sanatoasa, dar te asigur ca ai un coeficient de inteligenta cu cel putin 10 puncte mai mic decat l-ai fi putut avea si poate jumatate din cunostintele pe care le-ai fi putut acumula la varsta ta. Ceea ce este cumplit. Ai mei nu ma supravegheau deloc. In primul rand fiindca mama muncea mult iar tata era mort de vreo 10 ani cand aveam eu 16 ani si, in al doilea rand, fiindca la 16 ani aveam destula minte sa-mi port singura de grija. Era o viata tare frumoasa pe atunci, timp berechet, minte limpede, memorie brici si milioane de carti de citit. E ceva pe care sunt sigura ca tu l-ai pierdut si mi-e mila de tine. dar daca un alt copil asculta sfatul meu, va avea numai de castigat.

| alooooooooooo1111 explică (pentru Brigaela):

Mda brigela sunt de acord cu tine dar odata ce traiesti cu niste oameni care fac toti acelasi lucru si tu faci un lucru diferit la un momendat iti vine sa incerci si tu si ajungi ca iei dar na acum ca sa ajungi cv trebuie sa scoti niste money... happy

E pacat sa fii sclavul unei mode, sa nu iti permiti sa fii liber si puternic. E important sa fii tu insuti, sa nu te iei dupa ceilalti, ci sa faci lucrurile in felul ta, u, unic si diferit. Banii vin daca muncesti, dar trebuie sa retii ca ii faci tu pe ei, nu ei pe tine si ca nu conteaza prea mult. Conteaza doar ce ai tu in cap si in suflet, fiindca doar astea sunt valoroase si te reprezinta. iar banii, cum ii faci, asa ii pierzi, dar ce ai in cap nu-ti poate lua nimeni decat daca iti capul si atunci chiar nu mai conteaza. iar pe lumea cealalta nu vom lua decat, eventual, patru scanduri, insa sufletul nostru va pleca imbogatit si valoros in sferele inalte. Pana la urma, e pacat sa pieriz timpul cu lucruri nefolositoare, fiindca e atat de putin...

| N1m3n1 a răspuns (pentru Brigaela):

Cand aveai tu 16 ani erau alte timpuri, timpurile se schimba de la an la an, putini copii mai sunt interesati de o carte. Tu ai avut si un deces in familie, de obicei copii cu decese in familie ajung sa invete sau ajung pe strazi.
El este baiat, baietilor nu le arde de citit sau documentat, noi avem alte planuri, nu zic ca nu trebuie sa mai punem mana pe o carte dar din ce ne-a povestit el este tinut un pic din scurt, cum am mai zis poate isi face griji pentru tine sau poate nu este de acord cu calculatorul.
Cu culcarea la ora 10 sunt 100% de acord, dimineata ai scoala si ochii se strica in general seara cand esti obosit.

Dap dar in week dc nu ma lasa? macar vineri seara si sambata? tot asa e la 10 culcarea... deci vezi

Oricum acu este ora 11 si sunt la calc dar este plecat si macar sa profit putin big grin sa nu credeti ca vam mintit cu tot ce am spus

E normal sa te culci in fiecare seara la aceeasi ora, deci ar fi absurd sa iti schimbi programul doar fiindca e weekend.

Aici te contrazic, eu am program de weekend si program de scoala.
Si ma simt foarte bine asa.

Mda deci tu ai avut noroc eu cred ca o sa ma iau cu el in gura si o sa-i zic ca daca fac tot ce imi spune el sa ma lase dupa aia sa fac si eu ce vreau bine nu prosti prosti de ale mele...

| Brigaela a răspuns (pentru N1m3n1):

Mie mi-e tare mila de o parte din tineri care sustin ca sunt sclavii timpurilor, ai modei, complet ingenunchiati sub ele si fara curajul de a fi altfel. ma sperii cand aud: asa sunt timpurile, trebuie sa ne supunem neconditionat, nu ne permitem abateri. Fiindca tinerilor le place sa fie liberi, sa isi afirme personalitatea si ma intreb ce ii afecteaza atat de grav pe acesti adolescenti incat accepta o asemenea umilinta. Nu sunt de acord cu afirmatia ta ca baietii sunt mai prosti, mai dezinteresati si mai inculti si cred ca ar trebui sa-ti ceri scuze pentru ea fiindca e jignitoare. Intr-o paranteza fie spus, cei mai inteligenti, culti, cititi si interesanti oameni pe care i-am cunoscut sunt barbati, cei mai multi inventatori si scriitori sunt barbati, deci rezulta ca baietii normali sunt mai interesati de citit. Si nu cred ca exista adolescent normal care sa nu citeasca in mod curent (poate doar aceia ingenunchiati de vremuri si de timpuri, dar fata de ei trebuie sa avem doar mila). Incearca macar o clipa sa te simti liber, sa nu te mai ascunzi dupa afirmatii de genul: asa sunt timpurile, ci sa spui: eu sunt altfel, sunt puternic, mandru, demn si vreau sa fiu un om respectat si normal. De maine nu ma mai inscriu orbeste in norma, nu mai stau in genunchi ca sa ma conformez, ci stau in picioare, cu fruntea sus si iau decizii pentru mine. Cred ca vei simti o usurare si viata ta va deveni mult mai frumoasa si mai interesanta.

Intr-adevar cei mai destepti oameni au fost barbatii si inca mai sunt, dar tineretul nu prea mai este atras de invatat. Totusi am ajuns la concluzia ca tu ai o problema cu noi. Ca nu gandim cum ati gandit voi ca stam la calculator..."ma sperii cand aud: asa sunt timpurile"
chiar asa sunt generatile se schimba de la an la an.

Eu totimpul ma certam cu el cateodata eu aveam dreptate cateodata el, castigam pentru ca am ambitie si o memorie buna imi aminteam de greselile sale si le foloseam ca atuuri.
Ai putea sa vorbesti odata calm nu rastit si sa incercati sa clarificati situatia. Nu ca sa faci ce vrea el si ce trebuie facut si el sa te lase putin mai liber si daca nu merge atunci poti sa ridici si tu tonul.
Este o parere nu vreau sa suferi de pe urma frazei mele, eu mi-am cunoscut puterile, cunosstintele si am ajuns intr-un punct victorios.

Mda cam asa o sa fac tongue

Sa-mi lasi un pm daca a dat roade ceva:d
Iti urez un mare succes.

Ok... si daca nu roadelaughing?

Speram sa intelegi mai mult... Nu-i nimic, am sa mai incerc cu altcineva. Sunt destui care au inteles.

Si daca nu da roade imi lasi pmlaughing
Apropo cauta despre zodia tatalui tau si ceteste despre ea, ajuta foarte mult, astfel vei sti cum sa-l abordezi.

Am inteles exact ceea ce ati punctat dar dumneavoastra nu intelegeti aceasta generatie pentru ca nu o traiti.
Ne spuneti noua sa nu stam mult pe calculatoare dar dumneavoastra sunteti de 2 ore, asta doar de cand s-a deschis subiectul acesta.

Imi confirmi ca la nivel prifund nu ai inteles absolut nimic. dar nu e nimic, e ok, pana la urma, nu e pentru toata lumea. Despre faptul ca stau mult la calculator, depinde de palierul la care judecam. daca vrei sa judecam superficial, fara sa incercam sa gandim, la nivelul omului liminal: da, ai dreptate. daca vrei sa discutam la un nivel usurel mai elevat, la palierul omului mediu, tine cont ca eu sunt adult si dorm mult mai putin ca un adolescent deci am mult timp, ca memoria mea nu mai este ceea ce era la 17 ani si deci timpul meu e mai putin pretios, dar ca distrubutivitatea atentiei mele si capacitatea de concentrare sunt un pic ma mari ca atunci, asa ca in timp ce discutam am tradus cateva pagini (mai exact 6540 de semne) dintr-un tratat medical foarte dificil.

Felicitari

| anonim_4396 a răspuns (pentru Brigaela):

Am observat ca tu ai zis ca '' e pacat de Dumnezeu''. Tu esti crestina.

| Brigaela a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, sunt crestin-ortodoxa. De ce?

| lorene a răspuns:

Salut incerc sa te inteleg... incearca sa te apropi de el cat mai mult 9adica sa-i faci pe plac sa fi,, baiatul cel intelept'')sa aiba o parere buna despre tine si apoi incearca sa-i spui cu cine iesi afara cat stau prietenii tai ce au ei voie si tu nu etc...dar cu calm. Daca te mai pot ajuta cu ceva spune.pa pa