| DG_Daniela_1998 a întrebat:

Cum as putea scapa de verificatul temelor? Mama tine mortis sa imi verifice temele si ma enerveaza si nu vrea sa inteleaga ca nu am nevoie si se enerveaza aiurea.

461 răspunsuri:
| PulbereDeStea a răspuns (pentru Florenta16):

Nu stiu cum reusesti sa pacalesti profesorii asa...Dar oricum daca ii asa cu ce te alegi dupa ce termini scoala? Cu nimic? Degeaba ai o diploma/adeverinta daca nu ai cunostinte. Acum depinde cat de sus vrei sa ajungi, si mai ales cum vrei sa mergi mai departe in viata. Dar calea aleasa de tine nu este tocmai buna.

| ellanita a răspuns:

Daca tu nu esti atenta si iei note mici are motive si incearca sa-i dovedesti ca poate sa aiba incredere in tine. Bafta si fii calma!

| Kyty2000 a răspuns:

Fa-o sa aiba incredere in tine! Lucreaza mai mult acasa... sau fa-ti tema cu prietenii intr-un grup ca sa vada ca ti-o faci bine... Altceva nu stiu o.O Bafta! :*

| Ion_Andrei_1977 a răspuns:

Incearca sa o faci sa aiba incredere in tine astfel va realiza ca numai trebuie sa stea dupa tine...e normal (e mamica ta) : Fa-ti temele vreo 8 / 7 zile fara greseli si va vedea ca nu mai ai nevoie de ajutorul ei! Funda PLZ PLZ PLZ!

| Xella1234 a răspuns:

Arata-i tu tema rezolvata inainte sa ti-o ceara ea cateva zile la rand, iar dupa ce trece ceava timp o intrebi "mai are rost sa te uiti pe temele mele? De ce nu ai incredere? Le fac! Ai vazut asta! Cand nu o sa stiu sa le rezolv te chem! Nu-ti face griji mama!"... Fii mai intelegatoare cu ea, vrea doar sa stie ca iti e bine. Cand nu o sa o mai ai o sa te gandesti la clipele astea neplacute acum, dar placute atunci...

| Radu_Georgiana_2000 a răspuns:

Eu zic sa iti faci temele, spre binele tau si sa te apropii un pic mai mult de dansa! Spune-i ca nu trebuie sa isi piarda increderea in tine si poate asa va spuneti orice secret! Bafta! Sper ca te-am ajutat!

| Ionitza_Cosmyn_1999 a răspuns:

Eu zic sa iti faci tema pentru ca iti ajuta viitorul. Si o lasi sa te controleze la tema

mira
| mira a răspuns:

Nu mai repetati intrebarea.

| ShadowGhost a răspuns:

Buna.SI pe mine mama m-a tinut asa pana prin clasa a5a,iar dupa veneam eu la ea daca nu stiam cate ceva.E normal sa tii le verifice, nici mie nu-mi placea. Dura o mie de ore sa mi le verifice.Dar, hai sa iti spun cum sa scapi.Inchizi usa de la camera, si te apuci sa citesti lectia din carte cu voce tare.Asa te va auzi ca inveti, si te va lasa in pace.Sau las-o deschisa,in caz ca trece, sa vada ca esti ocupata cu scoala. Daca va continua, ar trebui totusi sa ii spui ca nu este nevoie, ca este corect.Dar acum depinde cati ani ai tu.happy orice mama vrea sa fie sigura ca, copilul ei este la zi cu toate.Varianta cea mai buna este sa te vada ca lucrezi, si te va lasa in pace.Doar ca va trebui sa renunti un pic la cateva ore din timpul tau liber big grin

| alezander12 a răspuns:

Asta inseamna ca ai pasa de tine si de viitorul ei.Nu trebuie sa te contrezi acestui fenomen!

| Lohreen a răspuns:

E bine sa te indrume mama ta, dar daca nu doresti si crezi ca esti destul de responsabila, spune-i asta in fata! happy Incearca sa comunici cu ea.

| Tigrul15 a răspuns:

Pai sincer nu prea ai cum, daca s-a obisnuit deja sa faca asta o va face tot timpul.

| VladSpita a răspuns:

Fa-ti temele regulat sau daca nu esti genul ala atunci capatai increderea facinduti femele o perioada pina vei vedea cai ok si tot intreab-o daca sa-i arati temele

| PepsiWTF a răspuns:

Buna.Pai ai putea sa chemi un prieten la tine si daca te intreaba ii zici ca leati facut separat si apoi ati verificat.Nu stiu.Mai imventeaza si tu.

| Seby_Steph_1998 a răspuns:

Eu nu am mai facut temele din clasa a4a si sunt a9a spui ca nu ai teme si daca e ceva mai important copiezi de la cineva in clasa

| Pocahontas6 a răspuns:

Iti faci temele tot timpul? adica inveti?

| Ronny24 a răspuns:

O face inspre binele tau..Ai 14-15 ani si crezi ca e dusmanul tau sau nu stiu ce, dar o sa iti dai seama la maturitate ca iti vrea binele.

| oprescudorin11 a răspuns:

Incearca sa respecti ce spune mama ta.Cand o sa ajungi mai mare, ai sa ai putere de decizie, acum nu ai, vei face 'ce te taie capul'.
Ai rabdare ca timpul trece repede.Nu o mai necaji pe mama ta, sau apeleaza la ong-uri sa-ti rezolve treburile intime.Sau poate vrei sa ajungi la vreun orfelinat, si asta poate fi o solutie.Fii sigura ca oricum ar fi mama ta, nu se compara cu persoane straine. Dar incearca! Nu stiu ce varsta ai, iti explicam la acel nivel.

| raulmarginian a răspuns:

Ii spui ca sunteti mari si nu va mai da teme daca nu merge asta schimba subiectul pina uita de asta. funda

| Aimee33 a răspuns:

Pai ...sincer n-am mai avut experienta asta deoarece parintii mei stiu ca sunt silitoare si responsabila.Totdeauna parintii mei imi explica ca notele pe care le iau la scoala sunt pentru mine, nu pentru ei.Si, eu nu sunt de acord ca daca iei o nota proasta sa te pedepseasca parintii sau daca iei o nota buna sa te rasplateasca.Tu inveti pentru tine sau pentru parinti?

| AliBucur a răspuns:

Daca bine mi-am dat seama. cred ca esti din `98, deci esti prin clasa a 9-a. incearca sa-i explici ca esti mare, si ca nu e treaba ei sa se bage in lucrurile tale. ea are treburile ei. cum ar fi ca tu sa faci tot ce face ea si ea sa mearga la scoala si sa faca tot ce faci tu? aiurea, asa-i? incearaca sa-i explici ca ea nu are ce cauta in temele tale si zii sa-si vada de oalele ei laughing)

| Irizelda a răspuns:

Vorbeste cu mama ta intr-o zi cand e calma. Explica-i ca atunci cand vezi cu cata atentie iti verifica temele, apreciezi sincer faptul ca iti acorda atat de multa atentie si timp, in acelasi timp te simti stanjenita si dezamagita. Poti sa justifici spunand ca te simti astfel deoarece esti o persoana de incredere si ai vrea sa ii arati ca ai crescut, ca esti responsabila si constienta de sarcinile tale. In final da-i ideea sa se uite peste caietele tale o data pe saptamana, sau cand ai realizat o tema frumoasa poti sa o interbi chiar tu ce parere are. Verificatul temelor, poate deveni un mod placut de a petrece timp pentru a va cunoaste mai bine.

| unprietenaproape a răspuns:

Deci, asociatia telefonul copilului raspunde la un astfel de mesaj care dupa parerea mea e putin absurd si cam banal dar nu raspunde unei altfel de intrebari de pe TPU a unui copil care sustine ca este abuzat fizic. F ciudat

| Jjøқεr a răspuns:

Chiar asa de greu e sa faci o tema? Sau nu inteleg. Adica tu cand nu iti faci temele, ea vine si iti aminteste si te superi? Sau tu ti le faci, si ea n-are incredere in tine si vrea sa te controleze?

Daca e primul caz ar trebui sa ti le faci, ca eu am un profesor de mate al dracului, care tot timpul ne verifica temele si daca nu le facem sau e incompleta ne cearta laughing. Cand am exercitii cu a, b, c, d. de n ori fac doar primele 4 subpuncte (a, b, c si d laughing ) si nu isi da seama.

Daca e al 2-lea caz, nu e mare branza sa-i dai caietul 2 minute sa se uite daca ti-ai facut tema, ce e mare branza? Nu trebuie sa faci din tantar armasar, ea isi ocupa timpul, nu tu laughing.

Pa >big grin

| ANAsdaw a răspuns:

..Adevărat, atâta timp cât știi să faci exercițile n-ai nevoie, eu mi le fac pe moment, în clasă/pauze, sau spun din minte, mama nu mă mai verifică de un an, și pe semestrul I (mă refer la anul trecut) aveam 3 de 8, și mă tot corecta la teme și chestii, și pe al II-lea n-am avut nici măcar 9, de atunci nu se mai ocupă de mine.Cât despre mama ta, i-ai putea spune că se poate baza pe tine, că e o vârstă la care ar trebui să aibă încredere, totuși și tu ar trebui să o înțelegi îți vrea binele și e mai bine dacă ți-ai face temele, așa ai sta calmă, cred că mama ta te ceartă mai mereu, încearcă să le faci dinainte să te întrebe sau să te pună, când te va întreba de temă, tu vei spune, d-abia acum te-ai găsit să mă întrebi? zace de 3 ore cărțile pregătite pentru mâine în ghiozdan.La început te va mai verifica, dar cu timpul văzând că tu vei face mereu și că ai înțeles spre ce drum vrea să te îndrepte te va lăsa treptat.

| Eveee92 a răspuns:

Incearca sa-ti faci temele o perioada de timp ca sa aiba incredere in tine (asta daca nu-ti faci temele) sau gaeste-i alta ocupatie in asa fel sa uite de tine...

| Hinamy a răspuns:

Probabil ca nu are destula incredere in tine. Trebuie sa discuti deschis cu ea. Si mie imi facea asa si de cele mai multe ori nu aveam multe teme, de asta nu ma credea. Asa ca ma gandesc ca poate o fi la fel. discuta cu ea.; p

| Badea_Tibby_1992 a răspuns:

(Presupunand ca esti o eleva silitoare care isi face temele corect)
Foloseste psihologia inversa : fa-ti temele, apoi ofera-le din proprie initiativa la verificat. Astfel mama ta va capata încredere si, astfel, dupa o perioada nu te va mai controla.

| Andra102 a răspuns:

Pai ai putea sa o convingi ca ti-leai facut corect sau ai putea sa vb cu bunica ta sa vorbeasca cu ea sau o alta ruda

| Afrikanu a răspuns:

Cel mai bine ai face sa-i areti tu prima ca ti-ai facut temele, sa vada ca esti activa si dupa ceva vreme daca vede ca esti activa si vii tu cu temele la control te va lasa in pace pentru ca va stii ca-ti faci treaba. Va functiona, asa era si tata da pana la urma m-a lasat in pace cand veneam cu note bune happy