Te pui in genunchi si te rogi :Mantuitorul meu Hristos, te aleg acum ca si Stăpân al vieții mele, iti daruiesc Ție sufletul, gandirea, trupul, tot ce sunt eu, vreau u de azi înainte sa conduci Tu viața mea. Iri mărturisesc azi toate păcatele mele ca sa mi le ștergi cu sângele Tău ( cspune soecific tot ce iti apasă constiinta). Iti mulțumesc ca ma ierți si ma curatesti cu sângele Tau.("Daca ne marturisim pacatele EL esre credncios si drept ca sa ne ierte pacatele si sa ne curateasca de orice nelegiuire 1 Ioan 1-9) Eu imi pun toată încrederea în Tine si iti mulțumesc ca ma primești in familia Ta. ("Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred in Numele Lui (Iisus) Le-a dat dreprul sa se facă copii ai lui Dumnezeu, născuți nu din sânge, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din Dumnezeu". Ioan 1-12, 13") Te rog sa imi luminezi mintea prin Duhul Sfânt ca să înțeleg un fiecare zi ce vrei sa imi vorbești prin Cartea Ta, Biblia si sa ma ajuți sa gesesc locul meu, unde ma vrei Tu, in familia Ta. Amin!
Daca nu citește deja, te incurajez sa citesti prima dată Evangheliile, apoi tot Noul Testament si Psalmii.
Te duci la o secta de pocaiti, ceri inscrierea la cursurile pentru botez, inveti religia lor si pe urma te botezi la ei.
Nu esti intr-o stare de predispozitie irezistibila spre pacat si nu ai nimic de a face cu nici un pacat originar, pentru ca nu poti fi vinovat decat de ce faci tu, nu de ce or fi facut Adam si Eva. In Geneza, asta e prima carte a Bibliei, Dumnezeu ii spune lui Cain asa: Geneza, cap. 4, verset 6, Şi Domnul a zis lui Cain: „Pentru ce te-ai mâniat şi pentru ce ţi s-a posomorât faţa? 7 Nu-i aşa? Dacă faci bine, vei fi bine primit, dar, dacă faci rău, păcatul pândeşte la uşă; dorinţa lui se ţine după tine, dar tu să-l stăpâneşti." Aditudinea asta fata de pacat apere des in Biblie, si ne arata ca nu avem nevoie de o pocainta generala, fundamentala; poti sa nu pacatuiesti, iar daca pacatuiesti trebuie sa te pocaiesti de pacatul comis, si atat. Oricine iti spune ca ai o natura pacatoasa, sau un pacat originar de ispasit, nu cauta de fapt decat sa obtina putere asupra ta. Asa ca nu ai nevoie sa te pocaiesti. Poti sa citesti Biblia, daca iti place sa citesti, eu de exemplu am citit-o de mai multe ori. Ania iti recomanda sa incepi cu Evangheliile; pai cum sa incepi o carte cu sfarsitul? Urmareste sa te faca sa cauti in Biblie tot ce ar comfirma ce crede ea ca sugereaza Evangheliile. Evenimentele descrise in Biblie nu sunt istorice, adica nu au avut loc; gandeste-te ca nici macar nu exista stiinta asta, Istorie, care ne permite sa aflam ce s-a intamplat in trecut. Vezi ca multi umbla dupa tine, ca sa aiba putere asupra ta si sa iti ia 10% din venituri (atunci cand le vei avea), fii prudent!
Iti cauti un preot/duhovnic, la care sa te duci frecvent pentru spovedanie si impartasanie. Apoi tii toate posturile care sunt: cele 4 mari posturi ( craciun, paste, sfintilor apostoli Petru si Pavel, Sfintei Marii ), si miercurea si vinerea. Pe timpuri se tinea si lunea, insa acum nu se mai prea practica.
Apoi inainte si dupa fiecare post ( doar la cele 4 ), mergi la preotul tau si spovedeste-te/impartaseste-te.
In functie de pacatele spovedite la preot, ti se va da si Canon ( de zis niste rugaciuni si de facut niste matanii, de obicei in fiecare seara si dimineata ).
In fiecare duminica si zi de sarbatoare, sa fi prezent la biserica sa asculti slujba.
Odata facute cele de mai sus, trebuie sa tii cont in viata ta personala si de aspectele de mai jos:
- Nu ai voie sa te imbeti. Ti se va da dezlegare la vin sau untdelemn intre posturi sau chiar si in posturi cateodata, insa cand mai servesti ceva alcool, nu ai voie sa bei mai mult decat trebuie. Unii sau cei mai multi pocaiti, de regula cei din alte secte, nu consuma deloc alcool.
- Nu ai voie sa faci sex in zilele de post si in zilele de sarbatoare ( da, inclusiv miercurea si vinerea ) si inclusiv duminica.
- Daca faci sex, trebuie sa o faci cu sotia ta, cu care te-ai casatorit religios. Si sexul sa fie unul normal adica pozitia misionarului. Si preferabil sa fie facut doar pentru a face copii.
Pana acum cum ti se pare stilul asta de viata?
Ai 3 pași de urmat:
1. Te rogi la Dumnezeu în fiecare zi și-I spui ce vrei să faci și de ce vrei să faci;
2. Citești Biblia. Începe cu o Evanghelie (mulți o recomandă pe cea a lui Ioan) pentru a vedea ce a făcut Mântuitorul și apoi Epistola către Romani pentru a înțelege cât de cât ce a făcut Mântuitorul;
3. Ia legătura cu un păstor/prezbiter de la o biserică evanghelică (recomand baptistă). Vei putea să vorbești și prin mesaje/la telefon dacă nu te lasă părinții să mergi la biserică.
Mai avem nevoie de informații ca să te ajutăm: ai acces la o biserică evanghelică mare sau mică? Este ușor accesul? Te lasă părinții? De unde știi de pocăință? Eu am presupus că vrei să fii pocăită în sensul că ai înțeles că ortodoxia sau mai ales catolicitatea este o păcăleală spirituală, dar poate ești ortodoxă practicantă și ai auzit de pocăință? (poți fi mântuită și în religia ortodoxă)