Îți recomand cu toată seriozitatea o programare la un psiholog.
În primul rând, este un pic nesănătos să-ți petreci toată viața dorindu-ți o relație cu o persoană care nu există și nici nu va exista vreodată. Și este și mai nesănătos să înlocuiești acea persoană cu un personaj de film sau cu un A.I.
Wow. Foarte weird ce dorești tu. Nu ai prieteni? Nu îți dorești iubită, dar vrei o soră mai mare (la 19 ani). Mă întreb cum ai reacționa când "sora mai mare" s-ar îndrăgosti și ar pleca sa locuiască cu iubitul. Dacă tu ajungi sa fii "foarte gelos" când îți vezi prietenii cu surorile lor... ești cam dezaxat. Johnny123 ți-a dat un sfat bun, pe care mă îndoiesc că îl vei urma. In definitiv pe tine te doare in cot de părerea noastră, tu doar cauți pe cineva pe aici care sa îți valideze obsesia deplasată.
De ce nu au făcut părinții tăi o soră pentru tine când trebuia? Doar nu crezi că găsești femei care sa vrea să îți fie surori?
Tu ai nevoie de prieteni, soră mai mare trebuie să accepți că nu ți-a fost dat să ai. Eu am o sora mai mare și să știi că nu e totul roz mereu cum îți imaginezi tu. Eu și sora mea spre exemplu avem caractere extrem de diferite și nu am putut sa ne înțelegem prea grozav niciodată. Nici nu suntem certați dar nici prieteni nu suntem. Pur și simplu ne agreăm existența unul celuilalt acum că suntem amândoi adulți la casa noastră și vorbim destul de rar. Adică să nu te gândești că dacă aveai o sora mai mare gata era și mai matură decât tine sau că era motivată sa te învețe pe tine de bine in orice situație, n-ai de unde să știi cum ar fi fost și ce fel de relație ai fi avut cu ea oricât de mult ai fi vrut tu sa faci sa fie bine.
Incearca sa mergi la un psiholog/psihoterapeut. Ti-as explica anumite aspecte referitor la problema ta, dar e mult mai bine sa auzi asta din partea unei persoane care este fata in fata cu tine si care face asta la nivel profesional.
In primul rand, ai zis ca ai prieteni. Bun, deci inseamna ca nu esti chiar singur cuc. Vorbeste cu unul din prietenii tai, pe care il stii tu mai deschis si mai intelegator. Povesteste-i ce ai pe suflet. Si poate poti clarifica cat de cat dilema ta.
De ce ai nevoie de fapt, este de o persoana feminina in viata ta. indiferent ca este doar amica sau iubita. Deci oricare dintre ele, iti va fi de ajutor.
De retinut ca nu tot ce vezi in jur sau la televizor, este cum iti imaginezi tu ca este.
Sunt oameni care se prefac in vazul lumii ca sunt ok si ca totul este roz, dar in viata lor privata, pot ascunde foarte multe probleme, sau chiar orori.
Totul depinde de perceptia ta asupra lumii si de nivelul tau de empatie/intelegere.
Mai jos ai un comentariu de la un utilizator care iti marturiseste ca relatia cu sora lui nu este chiar asa de roz, asa cum iti imaginezi tu ca restul lumii o au.
Serialul respectiv pe care il mentionezi, este doar un serial, cu oameni care se prefac pentru show. Emotiile si interactiunile din acel serial nu sunt 100% reale.
In seriale foarte multe interactiuni si relatii sunt trase de par si exagerate, special pentru a capta atentia omului care vede acel serial.
In concluzie, rezolvarea la problema ta ar fi sa parcurgi urmatorii pasi:
1. Mergi la un psiholog bun sau la un psihoterapeut. Daca nu iti permiti unul, gaseste un amic/amica care este mai intelegator/intelegatoare si mai deschisa. Daca ai noroc, ai sa afli ca nu tot ceea ce credem noi initial referitor la orice din jurul nostru, este asa cum crezi. Totul tine de perceptie si de cat de multe detalii cunosti.
Recomand sa citesti "Personalitate plus" de Florence Littauer. Cartea asta te va ajuta sa cunosti cum gandeste un om, pentru a-i putea intelege pe altii si totodata de a te putea intelege si pe tine. Asta la nivel de baza, cat sa stii unele aspecte cheie. In rest, vei fi nevoit sa interactionezi cu oamenii din jur pentru o experienta mai buna.
2. Cauta sa faci un hobby sau o activitate care sa te faca fericit sau perseverent. Daca poti scoate bani din acea activitate emai bine. Asta iti va ocupa timpul, facand ceea ce te motiveaza sa faci, iar gandurile negative nu vor mai fi atat de intense in mintea ta.
3. Incearca sa te implici si sa te integrezi cu mai multe persoane ( treptat ) iti va creste increderea in tine si te vei descurca mai bine in viata de zi cu zi.
Pana la urma tot ti-am explicat aceste aspecte , dar totodata nu stiu cat la suta vei da atentie sau vei tine cont de ceea ce am zis, avand in vedere ca nu ma cunosti si nici nu cred ca vei avea incredere. De aceea am specificat la inceput sa vorbesti asta cu un om fata in fata.