| hadec a întrebat:

Bunaa.Am o intrebare.Am 18 ani si vreau sa ma mut la iubitul meu de 21 de ani. Avem 3 ani impreuna si ai mei nu il accepta de nici o culoare. Vreau doar sa ma asigur.Acum ca am 18 ani nu ma poate obliga nimeni sa ma intorc si ma pot muta fara sa am teama ca ma pot aduce inapoi, cu pilele lor la politie si etc?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, fiind majora te poti muta si fara acordul parintilor tai.
Totuso trebuie sa fii sigura ca parintii iubitului te accepta, mai ales daca sta cu parintii si daca iti pot asigura continuarea studiilor si traiul.

| gapb a răspuns:

Sfatul meu este ca trebuie sa stai si sa te gandesti mai bine ce vrei de la viitorul tau de fapt, pentru ca parintii nu iti vor raul.

Acum esti un major in acte dar la nivel mental, tot un copil ai ramas, pentru ca la varsta de 18 ani inca nu ai mintea dezvoltata pe deplin si nici nu ai experienta de viata necesara pentru a lua decizii favorabile pe termen lung.

Stai si analizeaza situatia, vei continua studii superioare, studii postliceale, te vei angaja? Sau vei sta in grija acelui copil de 21 de ani, pentru ca la randul lui tot un copil e si se poate schimba precum vantul, iti poate oferi un copil si apoi sa te dea afara din casa, sau poate deveni un aurolac, un betiv, eu nu spun ca este asa, dar e o decizie prea mare la momentul acesta

| GligoresiLaruca a răspuns:

Daca iubitul tau locuieste cu parintii ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte sa faci pasul acesta.

| Cipi1212 a răspuns:

Chiar daca ai 18 ani ești prea tânără pentru o relație.