anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Copilul meu plange din orice, ce as putea sa-i fac pentru a-l dezvata de asta?

8 răspunsuri:
| DoomNEzeu a răspuns:

Cat de mic e, parca vazusem niste documentare despre asta si acei oameni, cand vadeau copilul ca plange, il lasau asa, pana se potolea, pentru ca el cand plange cere atentie si daca el vede ca numai obtine atentie prin plans, nu o sa mai planga. happy

| CenturyChild a răspuns:

Il lasi sa planga pana se plictiseste. El stie ca daca plange va primi atentie si ceea ce isi dorste si cum sa se zmiorcaie nu e prea greu recurge la asta de fiecare data cand vrea ceva. Trebuie sa nu ii raspunzi si sa astepti. in timp isi va da seama si se va dezvata...(asta daca nu e un bebe mic de cateva luni)

| alexdop21 a răspuns:

Depinde ce varsta are, daca e micut adica fat inseamna ca ii cresc dintisorii, daca este un pic mai maricel inseamna ca are nevoie de mai multa atentie si prin plans incearca sa se afirme, daca este in jurul varstei de 7-14 ani cand este in formare inseamna ca este mai sensibil si incearca sa il ocrotesti cat mai mult, dar daca a depasit 14 ani si tot plange mult inseamna ca are niste probleme mai delicate referitoare la comportamentul sau si la perceptia asupra lumii si ar trebui sa il duci la un terapeut

| LuS[z] a răspuns:

Trebuie sa ii dai incredere in el insusi si sa nu-l consideri o problema.Si nu mai dramatiza pentru ca ti se va parea din ce in ce mai rau iar copilul tau are nevoie de zambete de la tine nu de plansete!

| demmo20032000 a răspuns:

Depinde de tine foarte mult, cat de severa poti fi, sfatul meu e sa mai urmaresti "super nanny", desi pare o tampenie de emisiune, dar este foarte utila... ajuta foarte mult...bafta

| scootsie a răspuns:

Probabil l-ai invatat sa primesca ceea ce isi doreste imediat ce incepe sa planga...acum e timpul sa-i explici ce e corect si chiar daca nu pricepe imediat, mai lasa-l sa planga putin, nu-l alinta, sa vada ca nu tu depinzi de el...Comunicare si multa rabdare...Mai tarziu vei intelege ca i-ai facut un bine, daca te porti si putin mai sever cu el, dar niciodata sa nu-l pedepsesti fara sa-i explici de ce...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Il legeni

| nelu88 a răspuns:

Ce anume provoaca plansul copilului?
- Copilul capteaza emotiile parintilor lui. Mai ales intre mama si copil exista o comunicare dincolo de limitele fizice. Copilul simte anxietatea, furia, tristetea mamei. El nu poate sa gestioneze toate aceste emotii, care nu sunt ale lui, dar vin peste el, asa ca, plansul este un mod prin care se descarca (bineinteles ca mai exista si alte modalitati de descarcare, pe care le-ai intalnit si tu, cu siguranta, la copilul tau: alearga, loveste, tranteste, tipa).
- Copilul are nevoie de atentia parintilor lui. Copiii plang adesea pentru ca vor sa atraga atentia parintilor. Daca alte incercari de a atrage atentia esueaza, copilul invata, in timp, ca plansul este o metoda prin care mami sau tati vin langa el, ii vorbesc, il iau in brate, il mangaie. Si, chiar daca il cearta sau tipa la el, e mult mai bine decat sa nu fie deloc bagat in seama.
- Copilul are o emotie foarte puternica, provocata de o anumita intamplare, si descarca tensiunea acumulata, prin plans.
- Copilul s-a lovit sau este bolnav si plange datorita durerii sau disconfortului fizic.

Exceptand cazul in care plang pentru ca ii doare ceva, cel mai frecvent plansul apare pentru ca s-a intamplat ceva care le-a provocat o emotie puternica.
Reactia este pur si simplu biologica in prima faza. Emotia puternica provoaca o tensiune in corpul copilului si, cea mai buna varianta de descarcare a acestei tensiuni este plansul. Este foarte bine ca se intampla asta. Altfel acea tensiune s-ar acumula si ar putea provoca diverse boli. Mama natura a stiut foarte bine sa rezolve aceasta problema!
Insa, plansul este sanatos doar pana la un anumit punct. Daca, dintr-un motiv sau altul, copilul ajunge la concluzia ca nu este iubit sau acceptat, lucrurile scapa de sub control si pot lasa urme destul de grave.
De aceea, te rog, fii atenta la copilul tau, atunci cand incepe sa planga si intreaba-te:
- Il doare ceva? (elimina mai intai aceasta posibilitate)
Dupa care, intreaba-te:
- Ce s-a intamplat in ultimele minute?
- Sunt eu nervoasa sau suparata? Am eu in acest moment emotii pe care nu le pot gestiona?
- I-am oferit eu atentia mea in ultimele ore? Are cumva nevoie de atentia mea?

La fel ca si adultii, in prima faza plansul copiilor este un plans de descarcare. Si, la fel ca si la adulti, acest plans dureaza foarte putin, dupa care vine plansul de mila sau de autocompatimire.
Dar, daca adultii isi pot da seama de asta, uneori, tu cum crezi ca este in cazul copiilor?
Crezi ca isi dau seama ca au inceput sa-si planga de mila?

Read more: http://sfatulparintilor.ro/......pilul-tau/