Cât timp părinții au considerat banii, averea mai importante decât un copil, ce educație vrei să fi primit acei copii? Cât timp părinții au considerat că e mai important să mituiești profesorii, decât să educi copilul, ce vină are copilul?
După Revoluție în România a mai contat doar averea, funcția, politica! Restul s-au aruncat la gunoi, s-au considerat învechite! Și, acum vrem tineri educați? Nu avem de unde! Iar, rețelele sociale vor pune capac de tot!
Pentru ca doar violenta poate sa induplece mintea altcuiva, altfel vorbind, cum poti sa ii spui cuiva ca 1+1 = 2 daca el considera ca ar fi egal cu 3?
Referitor la violenta domestica, nu ar trebui sa se intample, dar aici este discutabil fiecare caz in parte; de exemplu, cum ar fi sa te insele partenerul / partenera si cand ii ceri explicatii sa te ia la misto cand ti-ai "vandut" si sufletul pentru a merge totul bine?
Păi stai așa un pic să lămuri.
Eu dacă ași fi înșelat, asta nu înseamnă că am și dreptul să aplic agresiunea fizic pe viața partenerului meu de viață sau altor oamenii, nu acolo este "soluția"!, suntem oamenii putem discuta lămuri situația dacă este ceva de lămurit sau mai poate fi salvat ceva din acea relație, depinde de ambii parteneri, ce și cum într-o asemenea situația cumva va decurge treaba...Eu dacă ar fi vreodată în situația mea cu înșelatul menționat de tine și ași fi luat la mișto, este evident că acel om și asumat acea acțiune și decizie a fost cu consimțământul amândurora nu-l putem numi "viol" sau "suflet vândut" deja asta cu "sufletul vândut" n-are nicio legătura una cu alta..om ne serios.
Maşi simți în plus, dacă ași fi înșelat, iar eu nu-mi fac prezența unde nu sunt oamenii serioși.
Da sunt de acord si de aceeași părere cu tine, căci nu-i poti explica nimănui pe nicio cale amiabilă omenească cu binele și frumos ca de om la om dacă acea ființă nu înțelege ce agresiunea de orice formă ajută la absolut nimic și nu poate fi "soluția " la absolut nimic.
În primul rând este vorba de educație! Educație din grădiniță! Apoi e vorba de exemplu din propria familie a unui copil. Și, nu în ultimul rând, din cauza unor judecători care niciodată nu au ținut infractorii în închisoare atât cât le este pedeapsa. Iar, legea este extrem de permisivă cu recidiviștii!
Dacă ar exista o lege prin care să nu mai ai dreptul la eliberarea condiționată la a doua recidivă, dacă s-ar aduna, nu contopi pedepsele, dacă închisoare pe viață, ar fi pe viață, nu mutată la 25, dar după 10 ani e liber, ar fi puțină ordine în societate!
În comunism, din păcate, de aceea mulți plâng după acel regim, era ordine și disciplină! Închisoarea era închisoare, pedeapsa cu moartea era pedeapsă! Iar, bătaia la Miliție era ceva normal! Iar, pe minori nu ii ierta nimeni! Casa de corecție scria în fruntea minorilor problemă!
Educația!, venită de la părinți noștri este cea mai importantă, după părerea mea sincer cu Adevârat, este mult mai important ca un copil să fie format de părinți lui educat de părinți lui, cei 7 ani de acasă sânt cei mai esențiali! unui copil primiți în casa părintească ca apoi deja când crește acel copil mai măricel și va merge la grădi sau la școală deja va fi emancipat va avea educația primită de la părinți săi va ști căt de căt să distingă între cei bine și cei rău cei normal și cei anormal!, După mintea mea ca și om cu sunt eu de felul meu consider câi muuuuult prea târziu să ofere grădinița unui copil ce un părinte poate oferi copilului său din primi paşi ai săi, bine înțeles un factor enorm de important era să uit,...a-și vrea să și menționez faptul căci dacă părinți aceia nau avut niciunul dintre ei o educația normală într-un mediu normal sănătos există ca șansele cele ma probabile ca acel copil să ajungă la fel de rau sau mult mai rău, ...Nu zic că grădinița ar fi ceva "rău " în nicun caz! Dar ar fi păcat ca un copil să nu poată primit iubirea reală părintească, educația reală părintească de la părinți săi cât timp? poate avea acel profesor la dispoziție cu acel copil din zecile! de copii din acea clasă nu prea mult, sau poate în unele care chiar deloc.
De aia zic dacă nu-s părinți normali la cap, n-avem cum să avem pretenția la copii normali!
De exemplu Vlad Pascu, și alți...
în România încă avem o parte din tineret foarte educați și muncitori, nu pot decât săi aplaud cu tot respectul meu și stima în fața lor, față de alte țări "educate europene" noi încă avem un tineret foarte educat foarte muncitori educația emacipați, uni dintre ei chiar luptă cu viața și vor de la viață o viață normală, dar împrejurările și condițiile de mai nimic, de care le are de oferit corupția nu-i ivesc prea multe oportunități cu salariile de nimic,...și traiul de nu-mi pot exprima în cuvinte ce a-și vrea să pot spune...
Uită-te din ce categorie fac parte acei "tineri educați"! Nu o să vezi niciodată unul care e adus cu limuzina la școală "educat"!
Ăia îs copii de alt aluat, nai ce săte aștepți de la ei, decât aere pe ei...
Pentru că lumea în care trăim e foarte bolnavă. Au fost întotdeauna multe jeguri de oameni cărora le place să agreseze copii pentru că sunt mici și nu se pot apăra. Adulții care au fost victimele abuzurilor în copilărie nu au cum să scape vreodată de traume și se răzbună la rândul lor pe cine pot, pe copiii lor, că la fel sunt mici și nu se pot apăra. Și așa se menține cercul asta vicios și sufera in continuare și generațiile următoare și se scuză in continuare cu ideea că violența împotriva copiilor ar fi ceva pozitiv "educație" bla bla bla. E nevoie de legi dure în primul rând, sa fie băgați în închisoare toți agresorii de copii.