| LenaCresida a întrebat:

Hey! am 12 ani si pot sa va spun ca nu ma inteleg prea bine cu parinti mei. ei au fost foartebuni mereu la scoala, si eu sunt destul de buna, dar daca iau note mai mici de 10 mi-e frica sa le spun. in plus, cand am o problema, merg mereu la bunica, dar cu mama si tata nu pot vorbi. spuneti-mi cum as putea sa ma apropi de parinti mei?
P. S. : tin sa va spun ca nu sunt genul de oameni care nu se distreaza, ci din contra, sunt persoane care atunci cand suntem in vizita sau asa sunt veseli si glumesc, dar sunt foarte severi cu mine. happy

Răspuns Câştigător
| MaXim1trafic0de1drogusoare a răspuns:

Uite, nu esti singura care trece prin asta.o pr de mea, trece prin aceeasi situatie.parintzii ei luau note ft mari, au facut multe facultati si se asteapta si se la ea.am obs ca ea era trsita, de aceea m-am dus la arintii ei si i'am spus: b'naziua angrynu dau nume...srrysad ) voua va place ca fta voastra sa fie vesnic suparata, serioasa si va face placere sa o certati? ce alegeti? sa fie ea vesnic trista dar sa va faca pe voi fericiti cu note de 10, sau sa fie ea fericita si sa mai faca cteva exceptii de 9, 8.nu e un capat de tara.e ce mai buna din clasa, alaturi de inca cineva.un 9 nu modifia media, poate doar o mareste, ea dansu'si seama ca trebuie sa invete mai mult, si apoi ia doar 10. o sa vina de la sine placerea de a invata si dea lua note mari, nu trebuie sa o certati si sa o necajiti vesnic.mie mi'ar fi rusine sa fiu eu un parinte si sa ma comport asa cu fta mea, fata de ea mi'ar fi, dar si fata de mine.lasat'eu sa se relaxeze.re doar 15 ani(bine, la tine,, are doar 12 ani"). daca' nu'si traieste acum cpilaria cand sa o faca? intelegeti si voi putin macar.
-a mers destul de bine.ei nu s'au mai stresat cu ea, de lanote, cci ea a luat de atnci doar 10 si 9... dar se simte mai bine cand o face ca o face din placere, nu de nevoie.big grin
explica'le ca tu te stradui ft mult, si ei sa nu mai strige asa mult la tine cand iei si cate un 9, ca toti iu din clasa.si uh o sa invetzi pentru tine, sa stii uh nu numa profii si catalogu.
SUCCES :* si sa iei 10 10 10 si poate un 9 din greseala big grin

4 răspunsuri:
| MenInShadow a răspuns:

Spunele pe fata. Fratilor imi vreti binele da mai lasati-ma! ma tzineti asa din scurt? fiti si voi mai injtelegatori. Nu trebuie sa fiu eu un robot pus pe carte care sa citeasca ziaru, la 12 ani cand ar trebui sa ma distrez cu prietenii mei. Eu asa am facut cu parintii mei si a functionat.

| alexush a răspuns:

Ar trebui sa fie mandri de tine.eu am avut toate notele pe care le poate avea un elev.de la 1...la 10.si ai mei sunt severi.dar eu zic ca ei si fac ca mine.pe soramea o tine din scurt si are si 21 de ani si eu am 18 si fac ce vreau.le raspund, nu ii ascult.cred ca imi vor binele.ma rog.cand iei o nata mai mica spune-le.ca tu nu cred ca o sa ai ca mine.tu sub 8 nu stiu daca o sa scazi.si notele de la 8 sunt bune.nu le convine cand iei un 8.asta e.atat ai putut.pleci afara daca e.o sa tipe.ca nu pleci nicaieri.ca nu mai intri in casa.da cand vi dupa 2-3 ore atat te intreaba.ai venit?! vezi ca ai mancare in cuptor.eu nu zic sa faci ce fac eu.ti-am zis cum fac eu.iei de la fiecare de aici ce vrei.la mine merge.bafta

| ᵖᵘᶠᶠʸˡᶤᶜᶤᵒᵘˢˢ☠ a răspuns:

Te sfătuiesc să vorbeşti o dată deschis cu ei, să-ti spui ofurile cu o voce calmă din care să nu rezulte frustrare pentru că ai putea să complici lucrurile. Cât despre note, hmm şi la mine era aşa. şi încă mai am ceva divergenţe cu tata, dar e okay pentru că pot să le ţin in frâu şi să le repar. Prinde-i într-un moment mai bun când ştii că sunt relaxaţi şi nu ezita să le spui că te deranjează felul în care te trateaza.deşi să ştii că ei îţi vor doar binele şi se gândesc la viitorul tau.Cu siguranţă vor lua masuri pozitive pentru că orice părinte vrea să fie alături de "odrasla" lui.În relaţia cu ei, COMUNICAREA e cea mai importantă. Încearcă, n-or să te muşte. Take care! happy

| katycc a răspuns:

Oricine s-a confruntat cu problema asta odata si odata in viata. explica-le ca invatamantul de acum nu se compara cu cel pe care l-au facut ei.acum este mai greu. cerintele si pretentiile sunt mai multe cu fiecare an ce trece.fa-i sa inteleaga ca faci tot ce poti si ca nu ar trebui sa fie asa severi cu tine.fi fericita ca o ai pe bunica ta cu care mai poti vorbi. spune-i si ei ce ai scris aici.roag-o sa te ajute. poate reuseste sa vorbeasca ea cu parintii tai si sa-i convinga ca nu intotdeauna este buna aceasta severitate a lor.