| Mirela1968 a întrebat:

Intampin o situatie ciudata cu fiul meu Andrei de 27 ani. Fiul meu a crescut de la varsta de 12 ani in Germania. A inceput in clasa a 5a aici si ed atunci s-a adaptata foarte lin.

Vorbeste bine limba germana cu foarte putin accent si prietenii lui sunt germani. Romani foarte putin...

Ma bucura faptul ca in 15 ani a reusit sa isi faca o viata aici, dar ma intreb daca am neglijat educatia romaneasca de acasa. De ce spun asta...

Fiul meu doreste sa renunte la cetatenia romana si sa isi schimbe numele de familie in unul German. Aici nu am avut argument. E viata lui si el decide, dar nu inteleg ce il motiveaza. El se vede German din punct de vedere cultural si social. Mama mea, adica bunica lui l-a avertizat ca daca face asta, il dezmosteneste.

Opinea fiului meu: Nu imi pasa. Nu am nevoie de mostenirea aia.

Puteti sa ma ajutati va rog mult sa inteleg...

Multumesc mult!

5 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

Ce este atât de greu de înțeles? Trăiește în Germania de 15 ani, toată viața lui este acolo, toți prietenii lui sunt acolo, probabil gândește în limba germană. Nu are de gând să se întoarcă și să trăiască vreodată în România și vrea să aibă și un nume german pentru ca integrarea lui acolo să fie completă.

Și bravo lui că nu se lasă șantajat de bunica. Înseamnă că chiar știe ce vrea.

Și o întrebare pentru bunica șantajistă: Pentru ea numele înseamnă mai mult decât faptul că este nepotul ei? Va înceta să fie nepotul ei dacă-și schimbă numele pe o bucată de hârtie?

| TheGentleman a răspuns:

Nici bunica, nici părinții nu îl pot dezmoșteni, lui oricum îi va reveni un procent din masa succesorală, așa că îl amenințați degeaba și se pare că nu pune botul la vrăjeală.

| mihai69 a răspuns:

Nu ai ce să înțelegi, trebuie doar să accepți.

| Cipi1212 a răspuns:

Într-adevăr e viața lui.

| 1onurReal1 a răspuns:

Este de al naziști lor, nu mai este de al nostru! Este oficial frate cu Adolf, eu lași dezmoșteni! Săi dea Germania mâncare! să-l întrețină Germenia pe munca lui! cinstită să vadă cum este să-ți faci un ban cum se câștigă un ban muncit în viața reală cu Adevârat! Nu pe spinarea voastră să trăiască cu vrea el după se face frate cu naziști și vă vinde!